28 Mart 2012 11:09

Esad, Annan Planı’nı kabul etti

Annan’ın 10 gün kadar önce Suriye yönetimine sunduğu altı maddelik plan; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın askerlerini, yerleşim merkezlerinden çekmesini, tüm tarafların çatışmalara en azından günde iki saat ara vererek insani yardımın ulaşmasına olanak sağlamasını, yönetimin isyan sürecinde gözaltına aldığı kişileri serbest bırakmasını, gazeteciler için hareket serbestisinin yaratılması ile toplanma ve barışçı gösteri düzenleme hakkına saygı duyulmasını öngörüyor.

Bu adımları atması için Şam yönetimine bir takvim dayatılmadığı gibi Esad’a da görevden ayrılma çağrısı yapılmıyor. Sözcü Ahmed Fevzi, planın başarısının uygulanışında yatacağını vurguladı ve Annan’ın tüm taraflarla her düzeyde işbirliğini sürdüreceğini ekledi. Arap Birliği heyetiyse, ülkedeki girişimlerinde başarı sağlayamamıştı.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Elçisi Kofi Annan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın istifa edip etmeyeceğine sadece Suriyelilerin karar verebileceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et