18 Mart 2014 19:11

Arkadaşları Ali İsmail Korkmaz\'ı unutmadı

Eskişehir'de 2 Haziran'da Gezi direnişi sırasında uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ı üniversitedeki arkadaşları doğum gününde unutmadı. Öğrenciler kampüsteki alışveriş mağazalarının bulunduğu binanın duvarına Ali İsmail Korkmaz'ın portresini yaptı, ardından da yürüdü.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, fakülte binası girişine 'İyi ki doğdun Ali İsmail' yazılı pankart ve fotoğraflar astı. Öğrenci Kolektifleri üyeleri daha sonra 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' diye slogan atarak yemekhane ve alışveriş mağazalarının bulunduğu yere kadar yürüdü. Öğrenciler Ali İsmail Korkmaz'ın portresini alışveriş mağazalarının bulunduğu binanın açık otopark tarafına bakan duvarına yaptı. Portrenin yanına da 'Hiç unutmam. Hiç unutmam. Hiç unutmayın. İnsan nasıl direnir başka. Hiç unutma' yazısını yazıldı.

Arkadaşları portresini yaptıkları arkadaşları Ali İsmail Korkmaz'ın 18 Mart doğumlu olduğunu belirterek "Ali İsmail yaşasaydı bugün 20 yaşında olacaktı. Arkadaşları olarak onun resmini kendi fakülte duvarına yaptık" dedi.

ANTAKYA'DA MEZANI BAŞINDA DA HÜZÜNLÜ DOĞUM GÜNÜ

 \"\"

Ali İsmail Korkmaz'ın 20'nci yaş günü, Antakya'daki mezarı başında da kutlandı. Ali İsmail'in ailesinin yaşadığı Ekinci Beldesi'nde biraraya gelenler, Ekinci Mezarlığı'na kadar yürüdü. Mezarı başında toplanan grup, gözyaşları arasında Ali İsmail'in 20'nci doğum gününü kutladı. Ali İsmail'in annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz'ın mezar taşına dokunarak gözyaşlarına boğulması, törene katılanları duygulandırdı. Baba Şahap Korkmaz oğlunun mezarı üstündeki çiçekleri sularken, anne Emel Korkmaz da mezar taşındaki fotoğrafına dokunarak gözyaşı döktü.

GEZİ ŞEHİTLERİNİN ANNELERİ TESELLİ ETTİ

Mezara eğilerek, "İyi ki doğdun oğlum, 18'inci doğum gününü de hatırlıyorum" diyen anne Emel Korkmaz'ı, Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ve Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert teselli etti. Anne Emel Korkmaz, "Artık büyük bir ailesin, bak ağabeylerin de seni yalnız bırakmadı. Oğlum 20'nci doğum gününü böyle mi kutlayacaktık? Doğum günümde bana giysi alma derdin" diyerek ağladı. Baba Ali Atakan'ın katılanlara teşekkür etmesinin ardından grup mezarlıktan ayrıldı.

Evrensel'i Takip Et