24 Mayıs 2015 09:18

AKP mitingine katılım için tehdit, soruşturma, fişleme!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Yüksekova’da ‘toplu açılışlar’ adı altında yapacakları AKP’nin seçim mitingi için devlet kurumları seferber oldu. Valilik ‘mitinge katılım zorunluluğu’ getirdi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü mitinge katılmayacak olanlarla ilgili ‘yasal işlem yapılacağı’ tehdidinde bulundu.

Paylaş

Gökhan ALTAY

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Yüksekova’da ‘toplu açılışlar’ adı altında yapacakları AKP’nin seçim mitingi için devlet kurumları seferber oldu. Valilik ‘mitinge katılım zorunluluğu’ getirdi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü mitinge katılmayacak olanlarla ilgili ‘yasal işlem yapılacağı’ tehdidinde bulundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de personel listesi çıkararak, mitinge katılmayacakların karşısına ‘gelmedi’ diye fişleme yapacak.

AKP hükümeti HDP’nin bölge illerinde tehditle oy topladığı iddiasını dillendirmeye devam ederken, her gün asıl tehdit ve baskıyı AKP’nin uyguladığı ortaya çıkıyor. Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla ve AKP’nin de Davutoğlu’yla Bölge illerinde yaptıkları mitinglere düşük katılım, devlet kurumlarını harekete geçirdi. Seçimler için devletin bütün imkanlarını seferber eden AKP, şimdi de baskıyla ve soruşturma, fişleme tehdidiyle mitinglere kamu personelinin katılımını sağlamaya çalışıyor. Valilikler tarafından devlet kurumlarına gönderilen resmi yazılarla, memurların mitinglere katılmaları soruşturma tehdidiyle sağlanmaya çalışılıyor.

VALİ AKP İÇİN SEFERBER OLDU

Ağrı Valiliği’nden sonra Hakkari Valiliği de 26 Mayıs günü Yüksekova’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı toplu açılış töreni ve miting için kentte bulunan bütün kamu kurumu ve kuruluşları, kaymakamlıklar ve kurumlara resmi bir yazı gönderdi. Vali Yakup Canbolat imzalı talimat yazısında, şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımları ile gerçekleştirilecek olan açılış programında, Sayın Cumhurbaşkanımız ilimiz Yüksekova Havalimanı’nda halkımıza hitap edecektir. 26.05.2015 günü düzenlenecek olan açılış programına tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilci ve mensuplarının katılımları hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.”

YASAL İŞLEM TEHDİDİ

Valilik tarafından gönderilen yazı sonrasında bütün devlet kurum müdürlükleri, memurların izinlerini iptal ederek, resmi kurumlara mitinge çağrı afişleri astı. Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasındaki panolara asılan yazılarda ise bütün personellere 26 Mayıs gerçekleştirilecek açılış törenine katılım zorunluluğu getirildi. Personellerin tehdit edildiği yazılarda, şu ifadeler yer aldı: “Havalimanı açılışına gelmeyenlerin hiçbir mazereti kabul edilmeyeceği gibi haklarında yasal işlem yapılacaktır.”

PERSONEL LİSTESİ ÇIKARILDI

Aynı zamanda Hakkari Devlet Hastanesi’nde çalışan bazı personeller ile açılış törenine katılım için görüşüldüğü ve bütün personellerin bir haftalık izninin kaldırıldığı öğrenildi. Bunun yanı sıra Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde çalışan bütün personellerin isim listesinin çıkarıldığı ve törene katılmayanların isimlerinin karşısına ‘gelmedi’ yazılacağı kaydedildi. Yine valilik tarafından birçok resmi aracın açılış töreni için tahsis edildiği ve araçların yakıt ve ihtiyaçlarının valilik tarafından temin edilecek. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li adaylar pedal çevirdi

SONRAKİ HABER

İspanya’da en hareketli seçim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa