02 Haziran 2015 06:39

Gevaş polisi seçmenleri mi fişliyor?

Paylaş

Bedran BABAT
Mustafa ECE

Gevaş’ta polisler mahallelere giderek özellikle yoksul halka evlerinde kaç seçmen olduğu, hangi okulda ve sandıkta oy kullanacakları yönünde sorular yöneltiyor. Bunun fişleme olduğunu ve seçim güvenliğinin polis eliyle tehdit edildiğini belirten DBP İlçe Eşbaşkanı Nezahat Sümer konuyu YSK’ye taşımalarına rağmen kaygılarının sürdüğünü dile getirdi. 

Van’ın Gevaş ilçesinde polislerin özellikle yoksul yurttaşlara ait evlere giderek, “Evde kaç seçmen var?”, “Kimler oy kullanacak?”, “Hangi okul ve hangi sandıkta oy kullanacak?”, “Aile bireyleri ne iş yapıyor?” gibi sorular yönelttiği, yurttaşların üzerinde baskı kurarak fişlediği iddia edildi. Polisin uygulamasına tepki gösteren yurttaşların ise yine polisler tarafından çeşitli baskı ve tehditlere maruz kaldığı belirtildi. HDP ve DBP ilçe örgütlerine başvurarak yardım talebinde bulunan yurttaşlar, konunun açığa kavuşturulmasını ve polisler hakkında işlem yapılmasını istedi.

Polislerin ilçede seçmenlere yönelik fişleme iddialarına ilişkin konuşan DBP Gevaş İlçe Eşbaşkanı Nezahat Sümer, seçim güvenliğinin polis eliyle tehdit edildiğini ifade ederek, savcıları konuyu araştırmaya ve hukuki süreci başlatmaya davet etti. AKP’nin Gevaş’ta bitme noktasına geldiğinin altını çizen Sümer, AKP’nin polis eliyle halk üzerinde baskı ve tehdit oluşturmaya çalıştığını kaydetti. Sümer, “İlçede bulunan polisler tıpkı AKP yöneticileri gibi çalışıyor. Memurluk kanununu hiçe sayarak AKP’ye oy topluyorlar. Mahallelerde özellikle yoksul ailelerin evlerine giderek çeşitli sorular yönelterek seçmenleri fişliyor. Fişlemeye maruz kalan birçok aile bize başvurdu. Biz de konuyu YSK’ye taşıdık. YSK yetkilileri, böyle bir şeyin olamayacağını, polislerin böyle bir yetkisinin olmadığını ve bu durumun tamamen suç olduğunu söylediler” bilgisini verdi. 

‘POLİSLER AKP’Lİ YÖNETİCİLER GİBİ ÇALIŞIYOR’

AKP Van Milletvekili adayı Nahide Hakan’ın mahalleleri gezerek halka, “HDP tehdit ile oy istiyor. Baskı ile seçimi kazanmak istiyor” dediğini aktaran Sümer, “Şimdi ben Nahide hanıma sormak istiyorum, gerçekten baskıyı kim kuruyor? Kim polisleri evlere göndererek seçmenleri fişliyor?” sorusunu yöneltti. Parti olarak demokratik ve özgürlükçü bir seçimden yana olduklarını ifade eden Sümer, AKP’nin mahallelerde ev toplantıları almak istediğini, yurttaşların ise AKP’lileri mahallelerinden kovarak onları mahallelerinde görmek istemediğini söyledi. Sümer, “Nahide Hakan ve AKP’liler yurttaşların bu tepkilerini görünce her zaman yaptıkları yalan ve iftiraları tekrar gündeme getirmeye başladılar. Biz kimseye tehdit etmiyoruz, bizler halk hareketiyiz, biz kimseyi sömürmeden kitleler topluyoruz. Ama onlar para ile tehdit ve baskı ile kitleleri toplamaya çalışıyor. Ama tüm bu oyunlarına rağmen kimse artık onlara inanmıyor” diye konuştu.

‘NE BARAJ NE DE HİLE

AKP’nin ilçe genelinde hayata geçirdiği seçim hilelerine tepki gösteren emekli Öğretmen Reşit Gök ise AKP’nin Gevaş’ta sandığa gömüleceği iddiasında. İlçe halkı olarak büyük bir heyecan içerisinde olduklarını belirten Gök, “HDP’nin yeni yaşam projesi hepimizi heyecanlandırdı. O proje de artık Türkiye’nin her kesiminden insanlar yerini alacak. Bunun için heyecanlıyız, bunun için gururluyuz. Herkesi HDP’nin özgürlük kervanına katılmaya çağırıyorum. Bu kervan öyle bir kervan ki ne önünde baraj durur ne de faşistlerin hileleri” sözleriyle HDP'nin seçimlerden başarıyla çıkacağına işaret etti. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar'dan hükümet ve Erdoğan'a 20 soru

SONRAKİ HABER

Beştaş: AKP, bombacıyı Suriye'ye kaçırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa