29 Haziran 2015 13:47

‘LGBTİ’ler de mi darbe yapacaktı?’

Paylaş

Taksim’de önceki dün yapılan LGBTİ Onur Yürüyüşüne yönelik polis saldırısına tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) saldırıyı kınadı.

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin Gezi’de sokağa çıkanları  “Darbe yapmak”la suçladığı, yine “darbe girişimi” diyerek 17-25 Aralık yolsuzluk iddialarının üzerini örttüğüne vurgu yapılarak, “LGBTİ’ler de mi darbe yapacaktı?” diye tepki gösterildi. İstanbul Valisine ‘Ramazanda bu yürüyüş olmaz!’ dedirtildiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin İslam dini kurallarıyla yönetildiği bir kere daha ilan edilerek, 2. maddesinde T.C.yi laik ilan eden Anayasa bir kere daha ihlal edildi. Erdoğan ve partisi AKP, bu anayasa ihlallerinin fiyatını bağımsız yargı önünde eninde sonunda ödemeye hazır vaziyette beklemelidir.”

TİHV de Onur Yürüyüşünde polis şiddetine uğrayanlara çağrı yaptı. Başlatılacak hukuki süreç için yürüyüşte yaşanan ruhsal ve fiziksel yaralanmaların raporlanması gerektiğini belirten TİHV, yürüyüşte polis şiddetine uğrayanların  TİHV İstanbul Şubesine giderek rapor almaları istendi.

AK LGBTİ’NİN GÖZÜNE KAPSÜL GELDİ

Eylem alanından çok sayıda kişi polis tarafından darbedilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan U.D.Y, dört kişiyle birlikte eylem alanında saat 16.00’da gözaltına alındıklarını ve gece 23.00’e kadar Beyoğlu Karakolunda bekletildikten sonra serbest bırakıldıklarını anlattı. Gözaltına alınırken darbedildiklerini söyleyen U.D.Y, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldıklarını söyledi. AK LGBTİ twitter hesabı ise dün bir üyelerinin gözüne gaz kapsülü isabet ettiğini ve durumunun riskli olduğunu paylaştı. AK LGBTİ, “Onurlu polis dün çok onursuzdu!” diye yazarak polis saldırısına tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Êzidîler: Şengal’de zulümden kaçtık aynı zulmü burada görüyoruz

SONRAKİ HABER

TOFAŞ çadırına kitlesel ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa