DİHA Muhabiri Nedim Oruç tutuklandı
Silopi'de polislerce işkence edildikten sonra zırhlı araçla kaçırılan ve oluşan kamuoyu baskısı sonrası Silopi Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu kabul edilen DİHA Muhabiri Nedim Oruç çıkartıldığı mahkeme tarafından "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün Şehit Harun Mahallesi'nde bulunduğu evden diğer mahalle sakinleri ile birlikte silah zoru ile çıkarılarak Yenişehir Mahallesi Kapalı Spor Salonu'na götürülen, görgü tanıklarının ifadelerine göre, oradan da darp edilip yerlerde sürüklenerek zırhlı araçla kaçırılan Silopi DİHA Muhabiri Nedim Oruç akşam saatlerinde tutuklandı. Çıkarıldığı Silopi Adliyesi'nde savcılık ifadesi alınan Oruç daha sonra sevk edildiği mahkemede "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklandı. Oruç'un Şırnak T Tipi Cezaevi'ne gönderileceği öğrenildi.
Dün zırhlı araçla kaçırıldıktan sonra önce gözaltında olduğu reddedilen Oruç için oluşan kamuoyu baskısı sonucu karakolda olduğu kabul edildi. Oruç 24 gündür sıkıyönetim saldırıların sürdüğü Silopi'de halkın haber alma ilkesiyle zor koşullar altında gazetecilik faaliyetini sürdürüyordu. (DİHA)
Evrensel'i Takip Et