10 Ocak 2016 09:56

Cizre'de 28 günlük ablukada hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e çıktı

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve saldırılar 28. gününe girdi. Dün gece yaşanan şiddetli çatışmalarda 3 kişi daha yaşamını yitirdi. Yafes Mahallesi’nde parçalanmış halde bulunan bir cenaze Cizre Devlet Hastanesi’ne getirildi. Cenazenin 4 gündür haber alınamayan 32 yaşındaki zihinsel engelli Hacı Tongut’a ait olduğu iddia edildi.

Cahferi Sadık Tepesi, Sait Atak İlköğretim Okulu tepesi ve Çarkendal bölgesi olmak üzere üç koldan mahallelere girmek isteyen asker ve polisler sabaha kadar tanklarla top atışı yaptı, kobra tipi zırhlı araçlardan bomba atar ve ağır silahlarla mahalleye ateş açtı.

Sivil Savunma Birlikleri (YPS), asker ve polise karşılık verirken çatışmalar sabaha kadar sürdü.

Mezbahane Sokak tarafından mahalleye sızmaya çalışan asker ve polislerin açtığı ateşte Şükrü Coşkun ve Nebi Katlav adlı yurttaşlar yaşamını yitirdi. Çatışmalar nedeniyle cenazelerin çatışma bölgesinde kaldığı öğrenildi.

Cudi Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Zırığ adlı yurttaş da askerlerin mahalleye açtığı ateşle boynundan ağır yaralandı. Zırığ, ablukadan dolayı ambulans mahalleye girmediği için hastaneye kaldırılamazken, yurttaşların yaptıkları ilk müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Evli olduğu belirtilen MEYADER Cizre Şubesi eski yöneticilerinden Zırığ’ın cenazesi hala mahallede tutuluyor.

Yasakla birlikte Cizre'de katledilenlerin sayısı 43'e ulaştı.

Çatışmanın ardından asker ve polislerin yeniden tepelere çekildiği, tanklardan top atışlarının sürdüğü bildirildi.

Yafes Caddesi üzerinde bulunan Mem u Zin Oteli ile Uğur Dershanesi binalarına yerleştirilen özel harekat polisleri ise Nur Mahallesi'ne ateş açmaya devam ediyor.

Dün Cudi Mahallesi’nde tanklardan yapılan top atışlarının bir eve isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren ve cenazeleri gece boyu alınmayan Murat Ekinci (22) ve Murat Egül (24) isimli gençlerin cenazeleri ise Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çalışan Gazeteciler Günü'nde 3 gazeteci gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Uyuşturucu baronunu Sean Penn'le röportajı yakalattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...