23 Haziran 2016 10:43

Hurşit Külter’in araştırılması için müfettiş görevlendirildi

Savunma Bakanı Işık, Hurşit Külter’in durumunun araştırılması için İçişleri Bakanlığı’nın bir müfettişi görevlendirdiğini söyledi.

Paylaş

HDP’li vekillerin 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan Hurşit Külter’in durumunu sorduğu Savunma Bakanı Işık, konunun araştırılması için İçişleri Bakanlığı’nın bir müfettişi görevlendirdiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 28 gündür haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in durumunun araştırılması için İçişleri Bakanlığı tarafından bir mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı.

Yüksekova Haber’de yer alan bilgiye göre, Meclis Genel Kurulu’nda Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan Hurşit Külter’le ilgili sorularına yanıt veren Bakan Işık’ın açıklaması şöyle:

“Biraz önce bir sayın grup başkan vekili Hurşit Külter’le ilgili bir soru sordu. Bu Hurşit Külter’le ilgili, bir Twitter hesabından, özel harekât tarafından şahsın gözaltına alındığıyla ilgili bir iddia ortaya atılmış.

“Bu iddiayla ilgili savcılığa müracaatta bulunulmuş. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirmiş, şu anda bu inceleme devam etmektedir.

“Biz Ak Parti iktidarı olarak hiçbir hukuksuzluğa tahammül etmeyiz, izin vermeyiz ama terörle mücadelede de sonuna kadar bu mücadeleyi veririz, bu mücadeleyi veren insanların yanında ve arkasında oluruz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Nestle'de grev kararlılıkla sürüyor: İşçiler grev nöbetinde

SONRAKİ HABER

Zlatan Ibrahimovic’ten buruk veda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa