25 Aralık 2016 14:15

‘Soruşturmalar derhal geri çekilsin’

Dersim’de görevden alınan Tarım Orkam-Sen üyeleri için basın toplantısı düzenlenecek.

Paylaş

Hüseyin ALTUN
Dersim

Dersim’de perşembe günü 17 memur ve 1 işçi görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan memurların 16’sı Tarım Orkam-Sen üyesi. Görevden uzaklaştırılanlar arasında Tarım Orkam-Sen Genel Merkez Yöneticisi Hıdır Demir de bulunuyor. Konuya ilişkin yarın Dersim’de geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenlenecek.

Tarım Orkam-Sen Dersim temsilcisi Eren Turan ve sendikanın kadın sekreteri Esra Ulusoy yaşananları Evrensel’e değerlendirdi.

“Sendikalı arkadaşlar olarak soruşturmanın tebliğinin FETÖ-PDY terör örgütü şüphelisi olarak başlatılması bizi büyük bir hayrete düşürmüştür” diyen Tarım Orkam-Sen Dersim il temsilcisi Eren Turan şunları kaydetti:
“Yıllarca FETÖ-PDY terör örgütüyle mücadele edip, FETÖ’nün ülkeye bir mikrop misali zarar verdiğini sürekli olarak dile getirdik. Ülkenin barışçıl ve huzurlu yaşamına hasret duyuyoruz ve bunun sağlanması için mücadele ediyoruz. Bizlere yapılan haksız yaptırımların ve soruşturmaların derhal geri çekilmesini istiyoruz.  Açığa alınan 16 sendikalı arkadaşımızın herhangi bir terör örgütüyle ilişkisi kesinlikle yoktur. Bunu sendikamız Tarım Orkam-Sen olarak şiddetle reddediyoruz.”

Sendikanın kadın sekreteri Esra Ulusoy ise şunları ifade etti: “Senelerdir üyesi olduğumuz sendikada ve Alevi inancına göre FETÖ ile mücadele ederken bugün FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirilmemiz ve açığa alınmamız tirajı komik bir durumdur. Hem sendika olarak hem kendi şahsımda açılan soruşturmayı kabul etmiyorum.”

ÖNCEKİ HABER

Evrensel dostları dayanışma kahvaltısında buluştu

SONRAKİ HABER

Şili 7.6 ile sallandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa