BM'de 8 Mart kutlaması

New York'taki BM Genel Merkezi'nde 8 Mart etkinliği düzenlendi.

09 Mart 2017 01:04
Paylaş

New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde 8 Mart, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Amerikalı ünlü oyuncu, BM İyi Niyet Elçisi Anne Hathaway, burada yaptığı konuşmada gerek iş yerlerinde gerekse evlerde toplumsal cinsiyet baskı ve kalıplarının kırılması gerektiğini söyledi.

Amerikalı şarkıcı Jayna Brown'ın 'İsyan Et' şarkısıyla başlayan etkinlikte konuşan BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina J. Mohammed, dünyada kadınların yeri ile ilgili olarak özlem ve gerçeklik arasında derin bir boşluk olduğunu belirterek, “Kadın hakları ve olanakları her yerde sürekli tehdit altında. Cinsiyet ayrımcılığı ve kadın düşmanlığı giderek yayılıyor. Her yerde gelenekler kültürel değerler ve din, kadınları geride bırakmak için kullanılıyor. Kadınların kendi bedenleri üzerindeki hakları sorgulanıyor ve küçük düşürülüyor. Kadınlara yönelik şiddet sürekli bir salgın halini alıyor” dedi.

Dünyada 244 milyon göçmen ve 19,6 milyon mültecinin yarısının kadın olduğunu belirten Mohammed, BM'nin kadın erkek eşitliğini sağlamak için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

HATHAWAY'DAN CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇAĞRISI

Anne HatHaway de yaptığı konuşmada,  gerek iş yerlerinde gerekse evlerde toplumsal cinsiyet baskı ve kalıplarının kırılması gerektiğini söyledi. Kadınları özgürleştirmek için erkekleri özgürleştirmek gerektiğini söyleyen Hathaway, “Kadınların eve ve aileye baktıkları varsayımı, yalnızca kadınlara karşı ayrımcılık yapmakla kalmayıp aynı zamanda aileye, topluma erkeklerin katılımını sınırlayan inatçı bir klişedir. Peki, neden babalara gereken değeri vermiyoruz ve annelere aşırı yükleniyoruz” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Denizlili kadınlar: Şiddetinizle barışmayacağız!

SONRAKİ HABER

İl il 8 Mart eylem ve etkinlikleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa