13 Ekim 2020 19:32
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ekim 2020 10:43

"Işıklar yanıyor" diyen AYM üyesi Yıldırım'a "darbe çağrısı" suçlaması yapıldı

AYM üyesi Engin Yıldırım, Twitter hesabından AYM binasının fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı. Bu paylaşımın ardından İçişleri Bakanlığı "Işıklarımız hiç sönmüyor" şeklinde tweet attı.

AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın ve İçişleri Bakanlığının Twitter paylaşımları

Paylaş

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım, Twitter hesabından AYM binasının fotoğrafını paylaşarak "Işıklar yanıyor" şeklinde tweet attı. Yıldırım'ın bu gönderisini İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verilen "yeniden yargılama" kararını tanımamasına gönderme olarak yorumlayanlar olduğu gibi hükümet yetkilileri Yıldırım'ın darbe imasında bulunduğunu öne sürdü. Engin Yıldırım'ın bu paylaşımı sonrasında İçişleri Bakanlığı Twitter hesabından "Işıklarımız hiç sönmüyor" denilerek bir paylaşım yapıldı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, tüm bu yaşananlar üzerine AYM'nin bugün (14 Ekim Çarşamba) saat 14.00'te tüm üyelerini gündemsiz olarak toplantıya çağırdığı bilgisini paylaştı.

AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın Twitter paylaşımı

Engin Yıldırım'ın paylaşımının ardından İçişleri Bakanlığı da Twitter hesabından "Işıklarımız hiç sönmüyor" şeklinde bir gönderi paylaştı.

YILDIRIM: HUKUKUN IŞIĞINI KASTETTİM

Engin Yıldırım, İçişleri Bakanlığı ve hükümet üyelerinin kendisini hedef alan paylaşımları üzerine Twitter hesabını korumalı hale getirdi.

Daha sonra yeni bir paylaşım yapan Yıldırım "Işıklar yanıyor' derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" yanıtını verdi. AYM üyesi Engin Yıldırım daha sonra bir açıklama daha yaptı. Yıldırım, “Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir” diye yazdı.

YILDIRIM'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA: YANLIŞ YORUMLANMAYA MÜSAİT MESAJ DOLAYISIYLA ÖZÜR DİLİYORUM

AYM üyesi Engin Yıldırım, hedef gösterilen paylaşımına ilişkin yazılı açıklama da yaptı. Yıldırım, yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

“Dün gece paylaştığım mesajda maksadını aşan ifadeler kullanmış olmaktan dolayı üzüntü duymaktayım. Kasıtlı olarak hukuk veya demokrasi dışı bir olguya atıf yapmam söz konusu değildir. Hukuk ve demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısında olduğum izahtan varestedir. Mesai sonrası Anayasa Mahkemesi bahçesinde yaptığım yürüyüşün ardından çektiğim fotoğrafı hukuk dışı herhangi bir imada bulunmaksızın paylaştım. Kasıtlı olarak demokrasi ve hukuk dışı hiçbir imada bulunmayacağım şahsımı tanıyan herkesçe malumdur. Ancak insani bir yanılgı ile yanlış yorumlanmaya müsait şekilde paylaştığım mesaj dolayısıyla kamuoyundan özür diliyorum.”

HÜKÜMET HEDEF GÖSTERDİ, MUHALEFET DESTEK VERDİ

Yıldırım'ın paylaşımları hükümet yetkilileri ve AKP yöneticileri tarafından darbe çağrısı olduğu öne sürülerek hedef gösterilirken; muhalefet temsilcileri ise AYM kararının yok sayılmasını ve AYM üyesinin hedef gösterilmesini eleştirdi. Yıldırım'ın paylaşımı üzerine gelen bazı tepkiler şöyle:

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları millet açar, millet kapatır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: AYM üyeleri arasında belli ki vesayet özlemi çekenler var. Kimse merak etmesin; milletimiz feraset sahibidir, lüzumsuz ışıkları söndürmeyi iyi bilir.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan: Bu saçma ve ucuz trollüğe önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri dur demelidir! AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız! Bı imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz?! Bu ne saçmalık, kendinize gelin!

AKP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş: Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren "AYM'nin ışıkları yanıyor" sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum yada kişi milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Betül Sayan Kaya: Darbeci zihniyetin tehditkâr söylemiyle konuşan Anayasa Mahkemesi üyesinin “AYM’nin ışıkları yanıyor” sözlerini kınıyoruz. Darbeci, muhtıracı, vesayetçi ve baskıcı zihniyete milletimiz en güzel cevabı vermiştir, verecektir. Bugün karşınızda Yeni Türkiye var.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sabah gazetesi Yeni Yaşam'ı hedef göstermek adına saçmalamakta beis görmedi

SONRAKİ HABER

Hollanda’da çaresiz hastalığa sahip çocukların "yaşamının sonlandırılabilmesi" kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa