18 Nisan 2024 22:53

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, 13 Mayıs’ta Erdoğan ile görüşecek

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis'in 13 Mayıs'ta Türkiye'ye geleceği açıklandı. Mitsotakis, AB liderler zirvesi ve Ege'deki deniz parkı projesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: kremlin.ru / CCBY4.0

Paylaş

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis'in Türkiye'ye planlanan ziyaretinin tarihi belli oldu.

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) zirvesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mitsotakis, 13 Mayıs’ta Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini açıkladı. 

Mitsotakis, Yunanistan’ın Ege’de oluşturmayı planladığı deniz parkı nedeniyle Türkiye'nin verdiği tepki konusunda da açıklamalarda bulundu.

Mitsotakis, "Yunanistan uluslararası hukuk ve deniz hukuku temelinde Ege Denizi'ndeki egemenlik haklarını kullanıyor. Türkiye'nin nihayetinde çevresel bir nitelik taşıyan bir girişime yönelik bu tamamen gerekçesiz tepkisinden etkilendim" ifadelerini kullandı.

Mitsotakis Türk-Yunan ilişkilerindeki iyileşmenin, Türkiye'nin deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasıyla ilgili tutumunun otomatik olarak değiştiği anlamına geldiğini düşünmediğini de belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Bölgede faillerin kolluk kuvveti olması cezasızlık politikasıyla körükleniyor"

SONRAKİ HABER

Pentagon: İsrail ile ABD arasında Refah konusunda görüşmeler devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...