23 Nisan 2024 09:52
Son Güncellenme Tarihi: 23 Nisan 2024 17:51

İstanbul ve Ankara'da 9 gazeteci gözaltına alındı

İstanbul ve Ankara'da gazetecilere dönük operasyonda 9 gazeteci gözaltına alındı. 24 saat avukat görüş yasağı kararı ve gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz edildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul, Ankara ve Urfa'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan gazeteciler hakkında avukat görüş kısıtlılığı getirildi.

Gazetecilere dönük bu sabah saatlerinde İstanbul, Ankara ve Urfa'da yapılan ev baskınlarında 9 gazeteci gözaltına alındı. 

MA muhabiri Mehmet Aslan Ankara'da yapılan ev baskınında, eski MA muhabiri Doğan Kaynak da Urfa'da yapılan ev baskınında gözaltına alındı.

İstanbul'da yapılan ev baskınlarında ise MA muhabiri Esra Solin Dal, Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı Enes Sezgin ile gazeteciler; Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve ve gazeteci Erdoğan Alayumat gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan gazeteciler hakkında avukat görüş kısıtlılığı getirildi. 

GAZETECİLERİN GÖZALTINA ALINMASINA İTİRAZ EDİLDİ

Gazetecilerin avukatları Şule Recepoğlu ve Arzuhan Halis, soruşturma dosyasındaki gizlilik kararı, gazetecilere yönelik 24 saat avukat görüş yasağı kararı ve gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz etti. İstanbul 9'uncu Sulh Ceza Hakimliği ve İstanbul 8'uncu Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına itirazda bulunan avukatlar, gazetecilerin 2022’deki bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığını ifade etti.

"POLİTİK SAİKLE YAPILDI"

2022 tarihinde başlatılan bir soruşturma devam ediyorken aynı dosyadan 23 Nisan 2024 tarihinde dosya şüphelilerine hukuk güvenliğini tehdit eden “iltsaklı” olduğu gerekçeyle gözaltına alındığına dikkat çekilen itiraz başvurusunda, "Yaklaşık 2 yıl süren bir soruşturma dosyasında gizlilik kararı verilmesi bile  iddia ettiğimiz gibi bu operasyonun amacının ‘politik’ bir saikle yapıldığı şüphesini kuvvetlendirmiştir. 2 yıldır süren bir soruşturma dosyasında şüphelilerin,  günlük yaşamlarına devam ettikleri, eğitim hayatları olan, özel hayatları olan, gazeteci olduklarına dair faaliyetleri kamusal alanda rahatlıkla takip edilen insanlardan olduğu şifahen öğrendiğimiz bilgiye göre yapılan teknik takip sürecinden anlaşılmış olmalıdır. Bu sayede de kendilerine davetiye yolu ile de ifadeye çağrılacağı da anlaşılmış olmalıdır” denildi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Teleferik faciasının güvenlik kamerası görüntüleri dosyaya girdi

SONRAKİ HABER

23 Nisan kutlamalarında 'Puta tapmayın' diye bağırdı, gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...