25 Nisan 2024 18:06

Elazığ’da 1 Mayıs mitingle kutlanacak

Elazığ’da 1 Mayıs saat 12:30’da Hozat Garajından alana doğru kortejler halinde gidilip saat 13:30’da da Perşembe Pazar yerindeki mitingle kutlanacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Özkan ZÜLFİKAR
Elazığ

İşçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’a sayılı günler kala Elazığ’da yapılacak olan miting için meydan Perşembe Pazarı olarak belirlendi. 12:30’da Hozat Garajından alana doğru kortejler halinde gidilip 13:30’da da miting alanında olunması planlanıyor.

Elazığ SES Şube Başkanı ve Tertip Komitesi Başkanı Derya Coşkun, hazırlıklar hakkında bilgi vererek, “31 Mart seçimlerine işçiden kamu emekçisine, emeklisinden asgari ücretlisine, kadınından gencine bozuk düzenin çarkları ile ezilen milyonlar ‘Bizi yok sayamazsınız. Biz buradayız’. dedi. Biz kamu emekçilerinden şimdi bu mücadeleyi, dayanışmayı ve umudu büyütme zamanı. Emeğin sesini daha da yükseltmek zamanı. KESK emekçileri olarak 1 Mayıs’a taleplerimizi yükselterek gideceğiz” dedi.

Yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgi veren Coşkun, “24- 25 Nisan’da KESK platformu olarak Elazığ’daki tüm iş yerlerimizi gezip 1 Mayıs el ilanları ile tüm çalışanları 1 Mayıs alanına davet edeceğiz. Yine, 27-28-30 Nisan tarihinde 12:00 ile 19:00 saatleri arasında anons araçları ile Elazığ’ın tüm mahallelerini gezip tüm Elazığ halkını 1 Mayıs işçi bayramına davet edeceğiz. Bunların yanı sıra KESK platformu ve tertip komitesi olarak 29- 30 Nisan’da Fevziçakmak Değirmenli Park önünde saat 17:30’da stant kurup, el ilanları dağıtacağız” dedi. Coşkun, 1 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de üyeleriyle sendikada binasında toplanacaklarını kaydetti.

“GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TÜM TALEPLERİMİZİ HAYKIRACAĞIZ”

Coşkun, “12:30’da Hozat garajında toplanıp kortejler oluşturularak hastane caddesinden yürüyüş yaparak saat 13:30’da Perşembe Pazarı 1 Mayıs alanında olacağız. Güçlü bir şekilde tüm taleplerimizi haykıracağız” diye ekledi.

Coşkun, bazı taleplerini şöyle sıraladı; “Kimsenin kimliğinden, inancından, cinsiyetinden dolayı haksızlığa uğramadığı, düşünmenin, düşünceyi ifade etmenin cezalandırılmadığı, eşit yurttaşlığın barış ve kardeşliğin hakim olduğu, kadınlara yönelik cinayet şiddet taciz ve tecavüzün son bulduğu toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı, İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin iptal edildiği, 190 sayılı ILO sözleşmesinin imzalandığı, çocuklarımızın okula aç gitmediği, MESEM projesi adı altında çocuk işçi haline getirilmediği ÇEDES projesiyle laik ve bilimsel eğitimden mahrum bırakılmadığı bir ülke için taleplerimizle hep birlikte 1 Mayıs alanına güçlü bir şekilde gideceğiz. Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin barışın laikliğin hakim olduğu bir dünya ve ülke için birleşme zamanı. Bunun için tüm Elazığ halkını 1 Mayıs’ta mitinge davet ediyoruz.”

EMEKÇİ HALK GİDEREK DAHA FAZLA YOKSULLAŞIYOR”

Emek Partisi Elazığ Yönetim Kurulu Üyesi Yıldıray Coşkun ise 1 Mayıs’ta tüm güçleriyle alanda olacaklarını belirterek, “Türkiye halkları uzun bir süredir açlık, sefalet, yoksulluk ve yolsuzluklarla boğuşuyor. Burjuva sınıfı zenginliklerine zenginlik katarken, her krizi fırsatta çevirirken yoksul emekçi halk giderek daha fazla yoksullaşıyor. Eğitim, sağlık, ekonomik krizleri yaratan burjuva sınıfı ama bu krizlerin ceremesini çeken yoksul halk kesimleri oluyor. Emekçilerden daha fazla ‘kemer sıkmaları’ istenirken sömürenler ve onun meclisteki temsilcileri yat kulüplerinde, ıstakoz yiyip sosyal medyalarında paylaşıyor. Grup toplantılarında 16 bin 600 Euroluk, marka saatleri ile kameralara poz vermekten hiç ama hiç utanmıyorlar. Tek sorunumuz elbette ki bunlar ile sınırlı değil hak aramanın, grev yapmanın terörize edildiği en ufak bir sesin kolluk kuvvetleri ile hapis cezalarıyla bastırılmaya çalışıldığı zor bir dönemden geçiyoruz” dedi.

“Halk iradesinin tanınmadığı Kürt halkının taleplerinin yok sayıldığı, Kürt halkının taleplerinin baskı ve şiddetle çözülmeye çalışıldığı bu dönemde AKP'nin sandıktan yenilerek çıkması yetmez” diyen Coşkun, Elazığlılardan talepleri için 1 Mayıs meydanında olmaları gerektiğini söyledi.

“1 MAYIS’TA GÜÇLERİMİZİ SEFERBER EDİP YAN YANA GELMELİYİZ”

Coşkun, “Talepleri için yan yana gelmeyen, örgütlenmeyen her kesim yenilmeye mahkumdur. Bu bakımdan işçi sınıfının sermaye ve burjuvaziye karşı Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ta güçlerimizi seferber edip yan yana gelmeliyiz. İşçinin sendika hakkı için, öğretmenin özlük hakları için, atanmayan öğretmenlerin hakları için, üreticinin toprağı için, demokrasi için 1 Mayıs’ı kürsü olarak kullanmalıyız” ifadelerini kullanarak, işçi sınıfının Emek Partisi saflarında 1 Mayıs’a katılmaya davet etti.

Son olarak Coşkun şunları söyledi; “İl örgütümüz de her sene olduğu gibi bu sene de en yaygın, en kitlesel bir şekilde Elazığ’da 1 Mayıs’ın kutlanması için tüm olanakları ile mahallerde, organize sanayide, kadın ve gençlik kitleleri içerisinde çalışmalarını yürütüyor. Bütün herkesi taleplerini haykırmak için 1 Mayıs’a çağırıyoruz. EMEP olarak 1 Mayıs Çarşamba günü saat 11:30’da il binamızda toplanacağız. Pankartlarımızı, flamalarımızı, bayraklarımızı ve taleplerimizi alıp Hozat garajında oluşturacağımız kortejle Perşembe Pazarı’na yürüyeceğiz.”

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti’den Şenyaşar'a destek: Adalet Bakanlığı, adaletsizliklere kapı aralamaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

Mersen grevi 8. gününde: ‘TİS hakkımızı alana kadar buradayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...