01 Mayıs 2024 18:27

Kayseri’de 1 Mayıs sağanak yağışa rağmen coşku ile kutlandı

Kayseri'de işçilerin ve emekçilerin coşkusunun yoğun hissedildiği 1 Mayıs mitinginde ekonomik krize karşı işçilerin mücadelelerinin arttığı belirtildi ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kayseri’de 1 Mayıs büyük bir coşkuyla kutlandı. İşçilerin, kadınların ve gençlerin çoşkusunun yoğun hissedildiği mitingde, ekonomik krize karşı işçilerin mücadelelesinin arttığı belirtildi ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

KESK, CHP ve EMEP’in kitlesel katılılım gösterdiği ve bireysel işçi katılımınında yoğun olduğu mitinge; Birleşik Kamu İş, DİSK, TÜMTİS, Tüm Emekli Sen, Devrimci 78’liler, ADD, Hacı Bektaş Veli Derneği, Emek Gençliği, TKP, TİP, ve SOL Parti katıldı.

Mimarsinan Parkı’nda gerçekleşen mitingde 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Sedat Ünsal, "Toplumun en zengin yüzde 1’i toplam servetin yüzde 40’ını elinde tutuyor. Yüzde 99’u olarak bizler ise geriye kalan yüzde 60’ı paylaşıyoruz. Bizler hakkımızı aramayalım, birlik olmayalım diye her yolu mubah görüyorlar. İnancımızdan, dilimize, siyasi düşüncemizden cinsiyetimize her alanda ayrımcılığı kışkırtıyor. Bizi karşı karşıya getirmeye, bölmeye hatta düşmanlaştırmaya çalışıyorlar” dedi.

"EMEĞİN, EŞİTLİĞİN, ÖZGÜRLÜĞÜN HAKİM OLMASI İÇİN OMUZ OMUZA VERELİM"

‌Konuşmasına devam eden Ünsal, “Bugün karşımızdaki tabloda bir tarafta karın tokluğuna çalışan milyonlar var. Diğer taraftan faizden, ranttan, hazine garantili ihalelerden semirenler. Bir tarafta her dördünden biri yatağa aç giren, bir öğün yemekleri tasarruf diye kesilen çocuklarımız var. Diğer tarafta yurt dışında yat kulübünde yediği ıstakoz yemeğini sosyal medya hesabından paylaşanlar. Meclis bahçesinde kebap partisi verenler var. Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin, hakim olduğu bir için omuz omuza verelim” dedi.

DİSK adına yapılan konuşmada ise, işçilerin mücadelelerinde yurt geneli bir artışın olduğu, mücadeleyi büyütmenin vurgusu yapıldı. Konuşmanın ardından miting halaylarla son buldu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de devrilen platform ile kalıp demirlerin altında kalan 3 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Gezi tutukluları Atalay ve Kahraman'dan 1 Mayıs mesajları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...