06 Mayıs 2024 13:41

MHP yönetimi Selvi'yi isim vermeden bir kez daha hedef aldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız isim vermeden Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi'yi hedef gösterdi, yargıya baskı uygulandığını iddia etti.

Feti Yıldız | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin yazısıyla başlayan ve Erdoğan-Özel görüşmesiyle devam eden Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin tartışmalar sürüyor. Devlet Bahçeli'nin defalarca "Sorosçu, casus" diyerek Kavala'yı itham eden sözlerine rağmen MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız "Yargı görevleri yapanları ne suretle olursa olsun etkilemeye teşebbüs etmek suçtur" dedi.

İktidara yakın Gazeteci Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'teki köşesinde bir süredir Osman Kavala'nın yeniden yargılanabileceğine ve serbest bırakabileceğine ilişkin yazılar yazmasının ardından Cumhur İttifakı ortağı MHP ile arasından başlayan polemiğe MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da katıldı.

Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeden Selvi'yi hedef aldı, "Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Bir davada sanıkların, katılanların veya mağdurların leh veya aleyhine yargı görevi yapanlara emir vermek veya baskı yapmak veya nüfuz icra etmek, yargı görevleri yapanları ne suretle olursa olsun etkilemeye teşebbüs etmek suçtur" dedi. Yıldız, yargıya üstü kapalı soruşturma açılması talimatı da vererek "Bu suç şikayete bağlı değildir. Cumhuriyet savcılıkları tarafından resen soruşturulur." sözlerini sarfetti.

BAHÇELİ DEFALARCA KAVALA'YI HEDEF ALMIŞTI

Ancak Osman Kavala pek çok kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterilmiş, Bahçeli "Osman Kavala Sorosçudur, casustur, suçludur ve cezasını çekecektir" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin sözlerine tepki gösteren Osman Kavala "MHP Genel Başkanı, benim ‘Sorosçu ve casus’ olduğumu söylemiş. George Soros’la Açık Toplum Vakfı’nın diğer yönetim kurulu üyelerininkinden farklı bir ilişkim olmadığını daha önce çeşitli vesilelerle anlatmıştım. Casusluk suçlamasının ilk Gezi davasının beraatle sonuçlanmasının ardından beni hapiste tutmak için yaratılmış olduğu biliniyor. Alenen yasalarımıza aykırı bir şekilde kurgulanmış olan bu çirkin suçlama çürütüldü ve düşürüldü. Hukuksuzlukla malul iddiaların siyaseten kullanılması, en başta demokrasi kültürümüze zarar verir. Bunlar, yargıda düşman hukuku uygulamalarını meşrulaştıran, düşman algısını besleyen söylemlerdir.” diyerek tepkisini dile getirmişti. 

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

Abdulkadir Selvi konuyla ilgili ilk yazısında "Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor? Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor" demiş, bir sonraki yazısında Gezi Davasının yeniden görülebileceğini öne sürerek Gezi davasında ceza verilmesine esas teşkil eden ve ortadan kaldırılmak istendiği iddia edilen Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden kastedilenin "Başbakan" ve "Bakanlar Kurulu" olduğunu, 16 Nisan 2017 referandumuyla bu iki makamın zaten ortadan kalktığını, hükümet sistemi değiştiği için yeniden yargılama yapılabileceğini yazmıştı.

Selvi "Bahar gelmesi gerekiyor" yazısından bu yana MHP'liler tarafından hedef alınıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Danışmanı Yıldıray Çiçek, Türkgün gazetesinde "Figüran Selvi baharı müjdeliyor" başlıklı bir yazı yazmış, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman "Abdülkadir Selvi hezeyanlarla dolu bugünkü köşe yazısında Cumhur İttifakı’na dilinin altında sakladığı zehirle istikamet çizmeye yeltenmiş, tarafını bir kez daha açık etmiştir. Sorosçu Kavala’nın serbest bırakılmasının ekonomimize faydası olacağını söyleyerek Türkiye’yi tahakküm altına almak isteyen çevrelerin dili ile konuşmuştur." demişti. MHP Kayseri Milletvekili olan İsmail Özdemir ''Kızıl Soros Osman Kavala hakkında yazdıkları bir kez daha kendisini ve kendisine sufle verenleri açık etmiştir" derken, MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan da "Abdülkadir Selvi, yok hükmündedir. Çöptür. Kılıç artığıdır!'' ifadelerini kullanmıştı. 

Selvi bugünkü köşe yazısında ise MHP'nin kurucusu Alpaslan Türkeş'in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in "Düşünmek bile istemiyorum ama; acaba konunun iç hukuk ile çözülmesi ihtimali mi bazı çevreleri rahatsız ediyor?" sorusuna atıfla MHP'lilere "Bu soruları soran Tuğrul Türkeş’in Avrupa Konseyi parlamenter Meclisi Başkanı olduğunu bilmem hatırlatmama gerek var mı? Siz Türk milliyetçiliğinin lideri Alparslan Türkeş’in oğlu olan Tuğrul Türkeş’ten daha çok mu milliyetçisiniz?" diye yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Soma katliamının 10. yılında avukatlardan Soma belgeseli: Sahi gerçekte ne oldu?

SONRAKİ HABER

Özel: Anayasaya uyulmadan yumuşama tartışmaları sonuç vermez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa