07 Mayıs 2024 12:42

Rojda Altıntaş'tan DHA'ya tepki: Her şeyden haberiniz vardı

DHA Genel Müdürü Celal Korkut, Demirören’ler tarafından sansüre uğrayan DHA Muhabiri Rojda Altıntaş için “Benimle paylaşmasını beklerdim” derken, Altıntaş “Her şeyden haberiniz vardı” diye yanıt verdi

Fotoğraflar: Rojda Altıntaş (solda), rojdaaltintas/Instagram | DHA logosu (solda)

Paylaş

Demirören Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Rojda Altıntaş’ın, bir haberi sansürlemesi için bizzat Demirören ailesi üyeleri tarafından baskı görmesinin yankıları sürüyor. Demirören Haber Ajansı Genel Müdürü Celal Korkut, Rojda Altıntaş’a ‘İşe dönme’ çağrısı yaparken, Altıntaş ise “Başka ses kayıtları veya görüntüler olup olmadığını merak ediyorsunuz” diye yanıt verdi.

Gazeteci Rojda Altıntaş’ın önce Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören’in şoförü İlker Demirören ardından da bizzat Revna Demirören tarafından aranarak haberi sansürlemesi yönünde baskı yapıldığına dair görüntüler ortaya çıkmıştı. Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu T.C’nin karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmiş, bu haber DHA tarafından abonelere, kazaya neden olan araçtakilerin isimleri sansürlenerek servis edilmişti. Demirören ailesinin, haberi yapan DHA Muhabiri Rojda Altıntaş’ı arayarak yayımlanmasını engellediğine dair ses ve görüntü kayıtları ise 5 Mayıs akşamı sosyal medyada yayımlanmıştı.

DHA MÜDÜRÜ: BENİMLE PAYLAŞMASINI BEKLERDİM

DHA Genel Müdürü Celal Korkut, Rojda Altıntaş’ın paylaşımlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Korkut açıklamasında “Bir meslek büyüğü olarak kendisine ulaşamadığım için buradan sesleniyorum. Bir an önce işbaşı yapıp kaldığı yerden görevine devam etmesini bekliyorum” dedi. Korkut, açıklamalar nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşadığını iddia ederek “Kendisi dünden beri telefonlara çıkmamaktadır. Altıntaş, halen bir DHA çalışanıdır ve kendisiyle ilgili herhangi hiçbir işlem yapılmamıştır, yapılmayacaktır” dedi. Korkut şöyle devam etti: “Meslektaşım Rojda Altıntaş’ın kayda aldığı telefon görüşmelerinde tam olarak ne yaşadığını ve eğer varsa baskıyı benimle açıkça paylaşmasını beklerdim. Kendisine üzüleceği veya baskı altında hissedeceği bir durum olmadığını, bilakis haberi tüm yönleriyle takip edip yayımlamaya devam edeceğimizi söylerdim. Bir meslek büyüğü olarak kendisine ulaşamadığım için buradan sesleniyorum. Bir an önce işbaşı yapıp kaldığı yerden görevine devam etmesini bekliyorum. Rojda Altıntaş’a ve kamuoyuna duyurulur” dedi.

ALTINTAŞ: HER ŞEYDEN HABERİNİZ VARDI

Korkut’a yanıt veren Rojda Altıntaş ise “Her şeyden haberiniz vardı. Başka ses kayıtları veya görüntüler olup olmadığını merak ediyorsunuz. Bu sebeple her şeye rağmen DHA’nın resmi hesabından beni işe çağırmak zorunda bırakılmışsınız, ne kadar üzücü. Ancak işe dönmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlunun, bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazayla ilgili çarpıcı kayıt, sosyal medyada bir anonim hesap tarafından 5 Mayıs akşamı yayımlanmıştı. Kayıtta, Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören’in şoförü olduğunu söyleyen “İlker” isimli şahıs DHA Muhabiri Rojda Altıntaş’a “Ben Demirören’den Revna Hanım’ın şoförü. Bu Timur’un haberi varmış da basacağım demişsiniz. Rojda Hanım onunla ilgili Cemal, Yıldırım Bey’in küçük oğlu arkadaş, çocukluk arkadaşı, onu bir yayımlamasanız. Ben bir konuşacağım zaten Murat Bey ya da Sinan Bey’le bilginiz olsun. Bugün yayımlamayın yarın Revna Hanım ya da Yıldırım Bey size döner” dediği duyuluyor.

"EYLEM TOK OLAYI NASIL PATLADI?"

Medyaradar'dan Ercan Öztürk, "Eylem Tok olayı nasıl patladı? Muhabirin gücü mü, güçlünün adaleti mi?​” başlıklı yazısında haberin nasıl öğrenildiğini ve detaylarını paylaştı.

Kaza ilk olarak “Sadece Haber” isimli bir gruba geldi ve sıradan bir trafik kazası şeklinde servis edildi. Haberin başlığı "Eyüpsultan’da lüks cip emniyet şeridinde bekleyenlere çarptı: 1 ölü, 4 yaralı" başlığıyla verilmişti.

Özer Acı, servis edilen haberde oğlunun ölümüne neden olan dünyaca ünlü Estetisyen Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlundan bahsedilmemesi üzerine Gazeteci Serkan Tahmaz aradı. Baba Acı, Tahmaz’a, “Oğlumun ölümüne neden olan sürücü 17 yaşında bir çocuk. Doktor Bülent Cihantimur’un oğlu. Annesiyle birlikte yurt dışına kaçtılar. Ne olur sesimiz olun” dedi.

Tahmaz, babanın anlattıklarını “Sadece Haber” isimli gruptan, 4 Mart 2024 tarihinde gazetecilere iletti. Grupta bulunan DHA muhabiri “Bizimkiler haberi yapmıştı” mesajını “Ünlü diyetisyen, Mısır’a kaçma ve ambulans çağırmak yerine yaralı can çekişirken kendi çocuğunu kaçırma bilgileri var ek olarak” yanıtını verip bilgileri muhabire iletti.

DEMİRÖREN’İN OĞLU ARABADA MIYDI?

Acı ailesinin Avukatı Hacı Orhan arabada toplam on kişinin olduğunu ancak dokuz kişinin isminin belli olduğunu söyledi. Onuncu kişinin Yıldırım Demirören’in oğlu Emre Cemal Demirören olduğu iddialarını MedyaRadar “Kazadaki gizemli kişi hangi medya patronun oğlu” başlığıyla servis etti. Demirören ailesi, oğullarının yurt dışında eğitim gördüğünü, kaza günü de Türkiye’de olmadığını öne sürdü.

DHA Muhabiri Rojda Altıntaş’ın yaşadıkları ise MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’e göre şöyleydi: “Revna Demirören’in şoförünün ‘Haberi servis etme’ telefonuna inanmayan Altıntaş, emin olmak için kendisini arayan numarayı geri aradı. İlker isimli çalışan, birazdan Revna Demirören’in görüntülü arayacağını söylemesi üzerine telefonu kapatan Altıntaş, bu konuşmaları görüntülü olarak kaydettirdi. Revna Demirören’in FaceTime üzerinden yaptığı görüşmenin ekran görüntüsünü alan Altıntaş, cenazede Acı ailesinin kazayla ilgili verdiği o bilgiler, patronajdan gelen istekle haberde kendisine yer bulamadı. Sıradan bir trafik kazası olarak servis edildi. İki ay önce kapanan Emre Cemal Demirören ile ilgili iddialar bu skandal videolarla tekrar gündeme geldi.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şişli'de oturduğu dairenin tahliyesine karşı çıkan kişi binayı yakmaya çalıştı

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi'nde yemeğe yüzde 33 zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa