13 Haziran 2024 23:42

Bursa’da Emek Gençliği üyelerine yönelik polis baskısı hakkında suç duyurusu

EMEP Bursa İl Örgütü, genç bir üyelerinin kaldığı yurda polisin geldiğini ve kendisini uzun süredir izlediklerini belirten polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Bursa İl Örgütü, üyelerine yönelik kolluk kuvvetlerinin hukuk sınırlarını aşan baskıları nedeniyle Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde konuşan EMEP Bursa İl Başkanı Berkay Akkuş, “Bursa Teknik Üniversitesinde öğrenim gören bir Emek Gençliği üyesi, ikamet ettiği Süleyman Çelebi Kredi ve Yurtlar Kurumunda duş alırken kaldığı odaya yurt güvenlik görevlileri gelmiş. Öğrenciyi yurt müdürü Köksal Saka’nın odasına götürmüşlerdir. Öğrenci, Yurt Müdürü Köksal Saka’nın odasında, kendisini terörle mücadele biriminde istihbaratçı olarak tanıtan iki şahısla karşı karşıya bırakılmıştır. Emek Gençliği üyesi öğrenciye, okuduğu bölüm, kardeş sayısı ve ailevi bilgileri dahil olmak üzere birçok kişisel bilgi sormuşlar ve kendisini uzun süredir takip ettiklerini belirtmişlerdir. Konuşmanın devamında, partinin terörle ilişkilendirildiği, kanlı eylemler düzenlediği, provokasyonlara açık bir parti olduğu gibi gerçek dışı bilgiler verilmiştir. Öğrenciyi gerçek dışı ifadelerle yıpratmaya çalışan şahıslar, onunla Görükle’nin dışında bir yerde buluşup yemek eşliğinde konuşmak istediklerini belirtmişler ve konuşulanları başkalarına aktarması halinde suç işlemiş olacağını söyleyerek yurt müdürünün odasından ayrıldıklarını” söyledi.

“PARTİMİZİN SİYASİ FAALİYETLERİNİN ENGELLENMESİ HEDEFLENMİŞTİR”

Kendini istihbaratçı olarak tanıtan şahıslar partimiz ve gençlik örgütümüzün üyesini doğrudan ısrarlı ve hukuka aykırı biçimde takip etmiş; özel hayatını ihlal etmiş, kişisel verileri yine hukuka aykırı biçimde kaydedip paylaşmış ve anayasal bir hak olan siyasi faaliyette bulunmasını engellemeye çalıştıklarını belirten Akkuş, “Münferit olmayan ve son günlerde sıkça yaşanan bu olayların tamamında Emek Partisi hakkında gerçeğe aykırı beyanlarda bulunularak partimizin siyasi faaliyetlerinin engellenmesi hedeflenmiştir. İktidardaki ve iktidara yakın siyasi partilerin gençlik örgütlerinde yer alan gençlerin üyelikleri atamalarda, iş bulmada ayrıcalık haline dönüşürken; göz korkutma, tehdit, fiziki takip ve saldırılar muhalif parti üyesi gençlerin nerdeyse kaderi haline gelmektedir. Bu saldırı ve tehditlere elbette gençlerimiz boyun eğmeyecektir. Mücadeleye bağlılık ve kararlılık iradesi gençlerimize Denizlerin mirasıdır. Partimizin tüm üyeleri ve gençlerimize her koşulda sahip çıkacağız ve yanlarında olacağız. Yaşanan bu hukuksuz uygulama için şimdi suç duyurunda bulunup, sorumluların yargılanmasını talep edeceğiz. Ayrıca; bu emniyet görevlileri ve yurt müdürü hakkında Valiliğin idari soruşturma yaparak gereğini yapmasını talep ediyoruz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

E-gazeteye abone olan okurlarımıza kitap hediye ediyoruz
ÖNCEKİ HABER

"Bizim için yoksulluk, fedakarlık patronlar için bolluk"

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal-İş Sendikası: Türkiye işçi sınıfı adaletsiz düzeni kendi elleriyle değiştirebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa