08 Temmuz 2024 16:29

DİSK, Türk-İş ve Hak-İş temmuz zammına ilişkin ortak açıklama yapacak

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Özgür Özel’i ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada Türk-İş, DİSK ve Hak-İş olarak temmuz zammına ilişkin ortak açıklama yapacaklarının da bilgisini verdi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı başarı nedeniyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tebrik ziyaretinde bulundu. CHP Genel Merkezi’ndeki görüşmenin ardından Arslan, gazetecilere ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu, sorularını yanıtladı.

Arslan ziyaretle ilgili şunları söyledi:

“Diyalogdan yana ortak bir yaklaşımımız oldu. İşçi hareketinin sorunlarını çözüm konusunda CHP'nin hem Meclis’te hem kamuoyunda daha fazla destek ve katkılarına ihtiyacımız olduğunu ifade ettik. Bunların da yerine getirileceği hususunda Sayın Başkandan gerekli güvenceleri aldık. Umarım bu görüşmeler bundan sonra da devam eder ve çalışanlar için, çalışma hayatımız için Türkiye'nin demokratik süreçlerinin daha da güçlendirilmesi, demokrasimizin güçlendirilmesi, diyalog ortamının oluşturulması konusunda da önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz."

3 KONFEDERASYON ORTAK AÇIKLAMA YAPACAK

Arslan, hükümetin temmuzda asgari ücrete ara zam yapmama kararının sorulması üzerine, yarın üç konfederasyon, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK olarak ortak bir açıklama yapacaklarını söyledi. Aslan, “Yarın üç konfederasyon olarak ortak bir metin hazırladık. Yarın TÜRK-İŞ’de bu açıklamalarımızı yaparsak arkadaşlarımıza haksızlık etmemiş oluruz. Birlikte açıklamayı yapacağız. Hem taleplerimizi hem de olması gerekenleri, yaşadığımız zorlukları, sorunları bunları çözümleriyle beraber ortaya koyuyoruz. Sadece eleştirmek değil, çözüm de ortaya koyuyoruz. Umarım, bunu başarmış olacağız yarın” dedi.

Arslan, sadece enflasyon ile ilgili bir araya gelmediklerini de ifade ederek, “Sadece enflasyonla bir araya gelmek değil, çalışma hayatının pek çok sorunları var. Bu sorunların tamamına yönelik ortak bir çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızı üç konfederasyon bir araya gelerek önce teknik düzeyde, sonrasında başkanlar düzeyinde, yarın da inşallah bu tespitlerimizi, taleplerimizi, varsa eleştirilerimizi kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de Sanatsal İfade Özgürlüğü 6 Aylık Raporu: Sanat alanına baskı geçen yıla göre artış gösterdi

SONRAKİ HABER

İtalya'da aşırı sağcı Lig Partisi de Orban'ın AB karşıtı ittifakına katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...