26 Ekim 2013 15:55

Sınırda kuduz aşısı yasağı mı var?

Suriye'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rojava bölgesinde yaşanan kuduz vakalarından dolayı Nusaybin Hudut Sınır Kapısı’nda yapılan kuduz aşısına dört gündür izin verilmiyor.

Sınırda kuduz aşısı yasağı mı var?
Paylaş

Suriye'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rojava bölgesinde yaşanan kuduz vakalarından dolayı Nusaybin Hudut Sınır Kapısı’nda yapılan kuduz aşısına dört gündür izin verilmiyor. Aşılara izin verilmemesine tepki gösteren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Nusaybin’de kaç zamandır ilginç şeylerin yaşandığını belirterek, “4 gündür kuduz vakaları için sınırda aşı yapılmıyor. Sonra yapılan duvar. Şu anda Nusaybin büyük bir riskin altındadır. Kamuoyunu haberdar etmek istiyoruz. Devletin yetkilileri hiçbir yardımda bulunmuyor. Qamişlo’da onlarca kişiyi köpek ısırmış ve aşı yok. Ne devlet ne de bölge yetkilileri kimse bu durumla ilgilenmiyor” dedi.

Yetkililerden bir an önce yanıt beklediklerini dile getiren Gökhan şunları söyledi: “Eğer düşman ilan etmişlerse kamuoyuna da çıkıp söylemeliler. Artık yapılanlar kabul edilmiyor. Qamişlo ile komşuyuz. Oradaki hastalıkların bize geçmemesi mümkün değildir. Bu hastalıklar mültecilerin aracılığıyla da geçer.”

İÇİŞLERİ BAKANI SORUMLUDUR

Kuduz aşısına gidecek ekiplerin 4 gündür engellendiğini ifade eden Gökkan, yaşanabilecek sıkıntılardan Nusaybin Kaymakamı, Mardin Valisi, İçişler Bakanı ve Sağlık Bakanının sorumlu olacağını ifade etti. “İnsanlık bu kadar ayaklar altına alınmaz” diyen Gökhan, şunları ifade etti: “Bir an önce bunların hepsinin durdurulması gerekir. Mardin’de acayip şeyler oluyor. Bütün Mardin’i zindana dönüştürmek için etrafına duvar yapıyorlar. Şu anda askeri araçlarla duvar malzemesi taşıyorlar. Kim bu yüz karalığın altından kalkabilir. Burada olacak her şeyden İçişleri Bakanı sorumludur.” (Mardin/DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Analar ölürse torunlar var

SONRAKİ HABER

Bitki müzesi ziyaretçi bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa