26 Ağustos 2011 05:57

KESK: 'Savaş değil demokratik çözüm'

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, bölgede sivillere yönelik saldırıları ve çocukları katleden bombalamaları kınayarak, Başbakan Erdoğan’ı uyardı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “Bu savaşta yaşamını yitiren sivil insanların ve çocukların sorumlusu Başbakan’dır” dedi.KE

KESK: 'Savaş değil demokratik çözüm'
Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu’na bağlı sendikalar ile BDP, EMEP, ÖDP, Halkevleri, TKP üye ve yöneticileri, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın savaş çağrısı yapan sözlerini ve bölgede sivillerin katledilmesini protesto etti.

“Savaş değil barış, artık kimse ölmesin” pankartı ile dün Yüksel Caddesi’nde yapılan eylemde, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “bijı bıratıya gelan” sloganları atıldı. KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, “Bugüne kadar 30 bini aşkın insanımızın yaşamına mal olan, binlerce faili meçhul cinayete sebebiyet veren, ülkenin doğusunda her gün yeni bir toplu mezarın bulunduğu koşullar hükümetlerin yıllardır soruna savaş politikaları ve şiddet merkezli çözüm dayatmasının sonucunda ortaya çıkmıştır” dedi.

‘ARTIK KİMSE ÖLMESİN'

Çakmak, sorumlu davranması gereken siyasilerin ve medyanın savaş çığlıkları attığını ve bu çığlıkların tüm ülke için daha fazla ölüm, acı ve gözyaşı anlamına geldiğini ifade etti. Savaşın yıllardır toplumun vicdanında ve hafızasında silinmesi zor, derin izler bıraktığına dikkat çeken Çakmak, “Savaşın değil demokratik barışçıl çözüm yollarının gündem olması için herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyor, siyasilerin ve medyanın toplumda düşmanlık duygularını pekiştirecek açıklama ve yayınlar yapmak yerine, barış ve bir arada yaşam zeminini güçlendirecek somut adımlar atmalarını istiyoruz” dedi. Çakmak, “artık kimse ölmesin” çağrılarının yanıtsız kalmaması gerektiğini belirtti.

‘BU ÜLKEDE ÖLEN KÜRT VE TÜRK ÇOCUKLARINA DA DUA EDİN’

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise 30 yıldır süren savaşta 40 bin insanın yaşamını yitirdiğini, yine aynı savaşta binlerce köyün boşaltılıp milyonlarca insanın göç ettiğini hatırlattı. Özgen, “30 yıllık savaş süreçlerinde bu yöntemi uygulayanların akıbeti ne olduysa sayın Tayyip Erdoğan’ın akıbeti de o olacaktır” dedi. Başbakan’ın bayram öncesi Suriye, Mısır ve Libya’daki insanlar için dua ettiğini açıklamasını hatırlatan Özgen, “Sayın Başbakan, Ortadoğu halkları için dua edin ama ülkenizdeki insanlar için dua etmeyi unutmayın. Eğer gerçekten inancınız bunu uygun görüyorsa, inanç değerlerinizi hala yitirmediyseniz bu ülkede ölen Kürt ve Türk çocukları için de dua edin” dedi.

‘SURİYE’YE DEĞİL KENDİ ÜLKENE BAK’

Başbakan’ın “Suriye’de akan kan dursun” sözünü de hatırlatan Özgen, “Bunu kendi ülken için de söylemen lazım. Eğer söyleyemiyorsan içeride ve dışarıda savaş stratejisini hayata geçiriyorsan, bu ülkede akan kan durmaz” dedi. Sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırıların Türkiye’de ve Ortadoğu coğrafyasında yeni olmadığına dikkat çeken Özgen, Halepçe katliamının ardından Saddam’ın sonu ne olduysa Başbakan’ın da sonunun  aynı olacağını söyledi. Özgen, “Bu savaşta yaşamını yitiren sivil insanların ve çocukların sorumlusu Başbakan’dır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar: Erdoğan savaş değil barış toplantıları yapsın

SONRAKİ HABER

‘Çözümsüzlükte ısrar etmeyin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa