19 Ekim 2011 08:50

‘Anne yüreğiyle konuşuyorum’

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis Genel Kurulu’nda “artık durdurun bu acıları” çağrısı yaptı. Hakkari’de 24 askerin ölümünün ardından Meclis Genel Kurulu’nda konuya ilişkin parti grupları düşüncelerini ifade etti.BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, yaşanan acılara dikkat çekerek, “Bu b

Paylaş

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, yaşanan acılara dikkat çekerek, “Bu bir savaş. Her iki taraftan da insanlar yaşamını yitiriyor” dedi. Salondan yükselen tepkilere karşı sesini yükselterek konuşan Buldan, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir anne yüreğiyle ‘artık yeter’ diyorum. Kınamakla hiçbir şey değişmiyor. Artık savaş için değil, barış için bir an önce hareket etmeliyiz” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da BDP ve Kürt sorunu üzerine yazı yazan köşe yazarlarını, gazetecileri isim vermeden hedef göstererek, Cumhuriyet Başsavcılarını “göreve” çağırdı. Hükümet’i ‘demokratik açılım projesini sonlandırmaya” çağıran Vural, açılımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın istifasını istedi. Vural yine Kandil’e ‘Türk bayrağı dikme’ çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Savaş politikalarına karşı birleşelim'

SONRAKİ HABER

Pêşiyê zarok hebûn

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...