26 Ekim 2011 07:03

Tüzel’den Başbakana deprem soruları

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Deprem Fonu’nda biriken paraları ve akıbetini Başbakan Erdoğan’a sordu. Gazetemizde yer alan Prof. Dr. İlyas Yılmazer’in iddialarını da gündeme getiren Tüzel, Başbakandan  Yılmazer’in uyarılarının dikkate alınıp alınmadığının yanıtını istedi. T

Tüzel’den Başbakana deprem soruları
Paylaş

Blok İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Van depremine ilişkin uyarıları hatırlattı. Gazetemizin 25 Ekim 2011 tarihli sayısında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Yılmazer’in, Van’ın Erciş ilçesinin yanlış yerde kurulduğuna ve kayalık alana kaydırılması için yetkilileri uyardığına ilişkin habere atıf yapan Tüzel, Yılmazer’in  Erciş de dahil olmak üzere, Van’ın bütün ilçe ve mahallelerinin nereye büyüyebileceğinin haritasını yetkililere sunduğuna dikkat çekti. Tüzel, Yılmazer’in 2003 ve 2004 yıllarında 10 yıl içinde bölgede 6.5’in üzerinde şiddette deprem olacağı yönündeki görüşlerini rapor haline getirerek kamuoyuna duyurduğunu da hatırlattı. Soru önergesinde Yılmazer’in dönemin Van Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başta olmak üzere, valilik, Bayındırlık Bakanlığı ve il müdürlüklerine konu hakkında resmi başvuruda bulunduğuna yer veren Tüzel, bazı okulların yerinin değiştirilmesi konusunda da uyarılar yapıldığını vurguladı.

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Başbakan Erdoğan’a, Prof. Dr. İlyas Yılmazer’in, Valilik ve Bayındırlık Bakanlığına yaptığı başvuruların dikkate alınıp alınmadığını soran Tüzel, “Yılmazer’in, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e yaptığı başvuru hükümetin ve TBMM’nin gündemine getirilmiş midir?​” sorusuna yanıt istedi. Tüzel ayrıca, yanlış inşa işlemleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan suç duyurularının akıbetinin açıklanmasını talep etti. Tüzel, Başbakana “Zarar gören devlet binaları hangi yıllarda yapılmıştır? İnşasını hangi kurum veya firmalar üstlenmiştir? Binaların denetimi kimler tarafından yapılmıştır?​” sorularını yöneltti.

DEPREM VERGİLERİ NE OLDU?

1999 Marmara Depremi döneminde bir defalık için çıkarılan ve sonradan kalıcılaştırılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) içinde yer alan Deprem Fonu’na da dikkat çeken Tüzel, bugüne kadar bu fonda toplanan paranın miktarını ve ne kadarının  depremzedelere ve depreme karşı önlemlere harcandığını da sordu. Tüzel, Van Depremi’nin konu edildiği görüşmede söz alarak konuyu Meclis Genel Kuruluna da taşıdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sadece ilk günkü başarısızlığı kabullendi

SONRAKİ HABER

BDP'den RTÜK'e ırkçılık uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa