05 Kasım 2011 09:38

Keyfi tutuklamalara son verin!

Prof. Dr. Ersanlı ve Yayıncı-Zarakolu’nun KCK’ya üye olma suçuyla tutuklanmaları dünya kamuoyundan da tepki toplamaya devam ediyor.Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı (EMHRN) tarafından yapılan açıklamada, insan hakları savunucularının çalışmalarına zarar verme amacı güden keyfi tutuklamaların acilen durdurulması gerektiği i

Keyfi tutuklamalara son verin!
Paylaş

Prof. Dr. Ersanlı ve Yayıncı-Zarakolu’nun KCK’ya üye olma suçuyla tutuklanmaları dünya kamuoyundan da tepki toplamaya devam ediyor.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı (EMHRN) tarafından yapılan açıklamada, insan hakları savunucularının çalışmalarına zarar verme amacı güden keyfi tutuklamaların acilen durdurulması gerektiği ifade edildi.

EMHRN, insan hakları savunucuları Ragıp Zarakolu ve Büşra Ersanlı’nın KCK’ya üye olma iddiasıyla keyfi tutuklamalarını kınadı. Türk yetkililere seslenen örgüt, insan hakları savunucularının, sendikacıların ve aktivistlerin çalışmalarını baltalama gayretiyle yürütülen bu utanç verici politikanın durdurulması gerektiği çağrısında bulundu. Yanlış suçlamalarla içeride tutulan diğer aktivistlerle beraber Zarakolu ve Ersanlı’nın da derhal salıverilmesini talep etti.

Büşra Ersanlı ve Ragip Zarakolu’nun profesyonel geçmişlerine dikkat çeken EMHRN, Türk yetkililerin ifade özgürlüğü ve örgütlenme özgürlüğüne ilişkin uluslararası standartları yerine getirmelerini istedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Barışa kelepçe vurulamaz’

SONRAKİ HABER

KCK'yi değil BDP'yi sordular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...