23 Kasım 2011 09:49

İzmir’de ‘Sıra Kimde’ eylemi

Son dalgası 22 Kasım günü gerçekleştirilen ve 16 ilde eş zamanlı olarak yapılan KCK operasyonlarına İzmir’den tepki geldi.İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, İnsan Hakları Vakfı İzmir Temsilciliği ve Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında “Hiç ş&uum

İzmir’de ‘Sıra Kimde’ eylemi
Paylaş

Son dalgası 22 Kasım günü gerçekleştirilen ve 16 ilde eş zamanlı olarak yapılan KCK operasyonlarına İzmir’den tepki geldi.

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, İnsan Hakları Vakfı İzmir Temsilciliği ve Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında “Hiç şüphe kalmamıştır ki yargı kurumları hükümetin talimatlarının bir adım dahi dışına çıkmamakta, bağımsızlık ve tarafsızlık kostümünü göstermelik bile olsa giymemektedir.

Artık yargı, siyasal iktidarın sözcüsü konumunda olduğunu saklama ihtiyacı duymamaktadır” ifadesi yer aldı. Basın açıklamasını okuyan ÇHD Yöneticisi Şule Arslan Hızal, “Ülkeyi adeta bir operasyonlar cennetine çeviren yargı mekanizması/emniyet teşkilatı birlikteliğinin bugüne kadar gerçekleştirdiği gözaltı-tutuklama terörüne artık bir son verilmesi gerekmektedir” dedi. Gözaltına alınan avukatların serbest bırakılması ve soruşturma dosyaları üzerindeki kısıtlama kararlarının ortadan kaldırılmasının gerektiğini belirtti. Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı.
(İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Emek Forum’da sendikal güç birliği konuşulacak

SONRAKİ HABER

AKP yeni anayasa için yol temizliği yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa