02 Ocak 2012 11:51

İÜ’de ülkücü ve polis terörü

İstanbul Üniversitesi’nde ülkücü ve polis terörü yaşandı.Final döneminin ilk gününde üniversitenin merkez kampüsüne giren bir grup ülkücü ellerindeki satırlarla öğrencilere saldırdı.Özellikle Kürt öğrencilere saldıran ülkücüleri geri püskürten öğ

İÜ’de ülkücü ve polis terörü
Paylaş

Final döneminin ilk gününde üniversitenin merkez kampüsüne giren bir grup ülkücü ellerindeki satırlarla öğrencilere saldırdı.

Özellikle Kürt öğrencilere saldıran ülkücüleri geri püskürten öğrencilere daha sonra çevik kuvvet ve sivil polisler saldırdı. Ülkücüleri okul dışına çıkaran çevik kuvvet daha sonra okula girerek öğrencilere saldırdı. Çoğunlukla Kürt öğrencileri gözaltına alan polis, olayları görüntülemek isteyen Hayat Televizyonu Editörü Cem Şimşek'i gözaltına aldı. Merkez kampüse giriş ve çıkışları da kapatan polis kampüs çevresinde ise yığınak yaptı.

Öğrencilerin verdiği bilgilere göre ellerinde satırlarla ve bıçaklarla okula giren ülkücülere polis hiçbir müdahalede bulunmadı. Çevik kuvvetin okul içine girdikten sonra duvarlarda bulunan panoları parçaladığını anlatan öğrenciler, özel güvenliklerin ise Şırnak’ta yaşanan katliamla ilgili resim ve yazıları da yırttığını belirtti. Olaylarda 23 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Gürkan Uludere’de

SONRAKİ HABER

33. yıldönümünde Maraş Katliamı’nın anatomisi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...