03 Şubat 2012 05:14

Elvan Çikolatada ‘Arap Baharı’ savunması

TEK GIDA-İŞ Sendikasına üye oldukları için işten atılan Elvan Çikolatada işçilerinin işe iade davalarının ikinci duruşması Bakırköy 16. İş Mahkemesinde görüldü. İşverenin işçi çıkarmasına gerekçe olarak ‘Arap Baharını’ göstermesi işçilerin tepkisini çekti. 48 işçinin

Elvan Çikolatada ‘Arap Baharı’ savunması
Paylaş

TEK GIDA-İŞ Sendikasına üye oldukları için işten atılan Elvan Çikolatada işçilerinin işe iade davalarının ikinci duruşması Bakırköy 16. İş Mahkemesinde görüldü. İşverenin işçi çıkarmasına gerekçe olarak ‘Arap Baharını’ göstermesi işçilerin tepkisini çekti. 48 işçinin işe iade talebiyle açtığı davada işçiler ve işveren yetkililerini dinleyen mahkeme şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı 2 Nisan tarihine erteledi.

Duruşma sırasında Elvan Çikolata yetkililerinin ifadeleri işçiler tarafından şaşkınlıkla izlendi. Sendikalı oldukları için kimseyi işten atmadıklarını söyleyen İnsan Kaynakları Müdürü Yusuf Bulca “çıkarılan işçilerin yerine işçi almadık” dedi. 6 yıl Elvan Çikolata’da çalışmış Mustafa Çetinkaya ise “bizi sendikalı olduğumuz için işten attılar. Sendikadan istifa etmemiz için baskı yaptılar. Hergün işçi alımları oldu” dedi.

Elvan Çikolatanın Mali İşler Müdürü Mustafa Tapan ise işten atmaların sendikaya üye olunduğu için değil Arap Baharından dolayı olduğunu savundu.

Tapan “biz Mısır’ daki gelişmelerden dolayı ciddi bir daralma yaşadık. Arap baharı bizi etkiledi” dedi. Tapan’ın bu sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen ve 8 yıl Elvan Çikolatada çalışmış Halit Işık ise “biz Ağustosta işten çıkarıldık. Ağustos ayında çikolata sektöründe işler yavaşlar. Ama biz bu yüzden değil sendikaya üye olduğumuz için atıldık” dedi.

Tek Gıda İş Sendikası Avrupa Yakası Şube Başkanı Muzaffer Dilek, Adliye önündeki yaptığı açıklamada “Tek Gıda-İş Sendikası Yörsan’da, Dandy’de ve bu günlerde Billur Tuz’da sendikaya üye olduğu için işten atılan işçilere ne imkanlar sağladıysa ve sağlamaya devam ediyorsa mücadele için nasıl çaba gösteriyorsa, bunu Elvan işçisi için de verecektir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendika düşmanlığı bir kez daha kanıtlandı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Yazar Auster’i Türkiye’ye davet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...