25 Mart 2012 11:59

‘Tekno’ yasaklar işçiyi bezdirdi

Türkiye’nin en büyük teknoloji mağazası zincirlerinden Teknosa’nın Ankara’da Mamak Doğukent Caddesi üzerinde bulunan mağazasında çalışanlar işyerindeki uygulamalara tepkili. İşçilerin ifadelerine göre, Hacı Ömer Sabancı Holding bünyesindeki Teknosa’da yemek saati dışında tuvalete gitmek yasak. Satış danı

‘Tekno’ yasaklar işçiyi bezdirdi
Paylaş
Hasan Akbaş

‘TUVALET’ SAVUNMASI

“Teknosa’da tuvalete bile gitmek yasak” diyen Teknosa çalışanları, müdürlerin çalışanların tuvalete gitme sürelerini düşürdüğünü, daha sonra da yemek saati dışında tuvalete gitmeyi yasakladıklarını ifade etti. Bu yasağa uyamayan işçilerden de savunma istendiğini belirten çalışanlar, “Teknosa’nın başka şubelerinde de benzer, hatta daha ağır baskılara maruz kalan arkadaşlarımız var. Satış danışmanı arkadaşlarımız tuvalete gidebilmek için kasadan sınırlı sayıda aldıkları tuvalet fişiyle lavaboya gidebiliyorlar. ‘Tuvalette fazla zaman geçirdin’ denilerek mağaza müdürleri savunma bile yazdırıyorlar” diye konuştu.

TEKNOGARANTİ MESAİSİ

İşçiler, satılan ürünlerinin garanti sürelerini uzatan Teknogaranti kartın satışından da sorumlu çalışanların satış yapamadıklarında savunma vermelerinin istendiğini söyledi. Çalışanlar, Teknogaranti kartlarından satamayanların mesai bitiminde mağazadan çıkamadığını, hatta kart satabilmek için ücretsiz fazla mesai yaptırıldığını dile getirdi.
Bu uygulamaların bölge müdürleri tarafından desteklendiğini söyleyen çalışanlar, “İlk işe başlayanlara 6 ay içerisinde işten çıkarsan veya kovulursan bin 200 TL ödersin” denildiğini ifade etti.

Çalışanlar “işten atılırsak bin 200 lirayı ödememiz münkün değil. Kovulmaktan bu nedenle çekinir hale geldik” diye konuştular. (Ankara/EVRENSEL)


YAYINLARSANIZ DAVA AÇARIZ

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Teknosa Mağaza Müdürü Zafer Yenigün, iddiaların çok “absürd” olduğunu söyledi. Müdür Yenigün, “Burası özel, kurumsal bir şirket. Buradaki şirket prensipleri sizi ilgilendirmez” yanıtı verdi. Teknosa’nın ilk kez böyle bir haberinin yapıldığına şaşırdığını ifade eden Yenigün, başka yapılacak haber varken bu haberin gereksiz olduğunu savundu. Müdür Yenigün, haber yayınlandığı takdirde de şirket avukatları tarafından gazetemiz hakkında dava açılacağını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

‘Baharı getiren Newroz, barışı da getirir’

SONRAKİ HABER

‘Bu modelle dershanecilik bitmez’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...