31 Mart 2012 10:03

Kızıldere’den Samandağ’a süren mücadele

30 Mart 1972’de öldürülen Mahir Çayan ve yoldaşları, ayrıca yine bir 30 Mart tarihinde Samandağ’da öldürülen Mehmet Latifeci ve Babası Yahya Latifeci için Antakya’da bugün bir basın açıklaması yapıldı.HDK, KESK, İHD, Devrimci Gençlik, Halkevleri ve ÖDP’nin katıldığı basın açı

Kızıldere’den Samandağ’a süren mücadele
Paylaş

HDK, KESK, İHD, Devrimci Gençlik, Halkevleri ve ÖDP’nin katıldığı basın açıklamasını katılımcılar adına Ali Cabir okudu. Cabir, “30 Mart 1972’de Kızıldere’de katledilen yiğit devrimciler Mahir Çayan ve yoldaşları: ‘On’ ları ve yine 30 Mart’ta devletin tetikçileri tarafından katledilen Arap halkının yiğit evladı Mehmet Latifeci ve Babası Yahya Latifeci’yi ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz” dedi.

UTANMIYOR MUSUNUZ?

Basın açıklamasına katılan Yazar Temel Demirer de yaptığı konuşmada, Mahir Çayan’ın yoldaşları olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek ülkeyi yönetenlere, “Biz halkın mücadelesini vermekten gurur duyuyoruz. Siz ABD’nin işbirlikçisi olmaktan, Bu ülkeyi Obama’nın uşakları haline getirmekten utanmıyor musunuz?​” diye sordu. Daha sonra sözü tekrar alan Cabir, sözlerini şöyle sürdürdü: “ON”ları anmak devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmektir. Asimilasyona ve inkar politikalarına karşı her kimliğin kendini ifade etmesi gerektiğini savunmaktır. Suyuna deresine yaşam alanlarına sahip çıkmaktır, ataerkil düzene karşı kadınların verdiği mücadeledir. Dindar bir nesil, çocuk işçi ve gelinler yetiştirmek isteyen sermayenin yönelimleri doğrultusunda işleyen eğitim sistemi ve zihniyetine karşı durmaktır. Suriye’ye emperyalist mühaleye karşı çıkmaktır.” (HABER MERKEZİ)


CİHAN OLMAK, MÜCADELEYİ BİRLEŞTİRMEKTİR

Kızıldere’de katledilen ‘On’lardan biri olan Cihan Alptekin, Rize Ardeşen’deki mezarı başında anıldı. Anmaya Cihan Alptekin’in Ağabeyi Oğuz Alptekin, Ablası Nuran Alptekin Kepenek’in yanı sıra ÖDP, Emek Gençliği ve HDK Fındıklı Girişimi de katıldı.

Mezar başında yapılan konuşmalarda katledilen devrimcilerin, yıllar geçse de unutulmadığı ve Türkiye halkları tarafından saygıyla anıldığı ancak onları katledenlerin çoktan unutulup gittiği belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

'Davamız mahşere kalmayacak'

SONRAKİ HABER

Manyazit işletmesinde patlama: Bir işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...