05 Mayıs 2012 09:52

'Tek millet, tek devlet, tek din, tek bayrak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da AKP il kongresinde yine "tek"ledi. 4 kırmızı çizgilerinin olduğunu söyleyen Erdoğan bunları: "Tek devlet, tek din, tek millet ve tek bayrak" olarak açıkladı.Erdoğan konuşmasında çatışmaları önlemek için operasyon bölgelerine yürüyerek canlı kalkan olan sivil

Paylaş

Erdoğan konuşmasında çatışmaları önlemek için operasyon bölgelerine yürüyerek canlı kalkan olan sivil halka ateş püskürdü. Erdoğan, "Askerin, polisin önüne canlı kalkan olarak dikiliyorlar. Cesaretiniz, vicdanınız var da niçin teröristin, kalleş intihar bombacılarının önünde canlı kalkan olmuyorsunuz" dedi. "Doğu'da,  Güneydoğu'da yüzlerce anne gözünü dağ yoluna dikmiş sabahtan akşama, akşamdan  sabaha çocuğunun yolunu gözlüyor. Ama bu beyefendiler, hanımefendiler, bu savaş  baronları 'terör örgütü değil' diyerek, 'asla teslim olmasınlar' diyerek bu  annelerin acısını, hasretini ayaklar altına alarak Kürtlerin acısıyla adeta dalga  geçiyorlar" diyen Erdoğan "vatanımıza, bayrağımıza yönelik her türlü saldırıya misliyle cevap vereceğiz" diyerek savaş ısrarını sürdürdü.

Bunları yaparken asla hukuktan taviz vermeyeceklerini öne süren Erdoğan "Bu terör örgütü uzantıları ikide bir bizim 'tek dil' ifadesini kullandığımızdan bahsediyor. Ben 4 tane kırmızı çizgimizin olduğunu söyledim. Neydi o dört temel çizgi? 1-Tek millet, 2-Tek bayrak 3-Tek din 4-Tek devlet" dedi.

Daha önce "tek millet tek bayrak tek dil" diyen Erdoğan böylece kendi tek'leme rekorunu da geliştirmiş oldu.

Erdoğan'ın konuşmasında diğer öne çıkanlarsa şöyle:

BAYRAMLARA YENİ DÜZEN

"Bütün  milletin malı olan 29 Ekim ve 30 Ağustos gibi törenlerin bütün yükü Silahlı  Kuvvetlerimize yıkılmıştı. Tarihimizin bu önemli dönüm noktaları sadece askeri  yönleriyle öne çıkartılmış, zorunlu resmi törenlere mahkum edilmiş, onun  gerisindeki milli ruh ve heyecan geri plana itilmişti. Biz ulusal ve resmi  bayramlarımızla mahalli kurtuluş günleri gibi bütün tarihi günlerin üzerindeki  koyu, resmi perdeyi ve askeri görüntüyü kaldırıyoruz. Bu etkinliklerin heyecanına uygun düzeyde her vatandaşın bu heyecanı yaşayabileceği düzene bugün geçiyoruz. Daha sade daha özlü kutlamalar yapılacak. Törenler daha önce 3 ayrı yönetmeliğe göre, birbirinin benzeri müsamerelerle yapılıyordu. Demokratikleşme ve sivilleşme yolunda önemli bir adım olan bu gelişmenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Kamu personeli ve çocuklar artık yıpranmayacak.

'ALLAH AŞKINA NE ÜRETTİNİZ?'

Ben buradan, Adana'dan diğer partilere, diğer partilerin  yönetimlerine soruyorum, siz değerli kardeşlerim de şöyle başlarını iki elinin  arasına alsın, hep beraber soralım bu soruyu, ey CHP, ey MHP, ey BDP, sizin  belediyeleriniz var, sizin büyükşehir belediyeleriniz var, AK Partili belediyeler  devletten ne ödenek alıyorsa aynı oranda o belediyeler de alıyor, peki Allah  aşkına ne yaptınız, ne ürettiniz?

'İKTİDARI BİR RANT ARACI OLARAK GÖRÜYORLAR!'

29 Mart 2009'dan bugüne kadar 3 sene içinde belediyecilik görevini  üstlendiğiniz illerde o illere, o vatandaşlarımıza hangi eseri, hangi hizmeti,  hangi büyük yatırımı götürdünüz? Belediyecilik bir anlamda iktidar provasıdır.  Yerel yönetimlerde başarılı olamayanların merkezi yönetimde başarılı olması  mümkün değil. Belediyedeki hizmetiniz, hizmet anlayışınız aslında iktidar  vizyonunun bir göstergesidir. Peki bunların belediyelerinde ne var? Bunların  belediyelerinde işte Antalya'da olduğu gibi, işte Ankara Yenimahalle'de olduğu  gibi bizzat kendilerinin itiraf ettiği yolsuzluk var. İşte Diyarbakır'da belediye  başkan yardımcılıklarını kim yapıyor diye bir sorarsanız size gerçek cevaplar  gelir. Bunların belediyelerinde rant kavgası var. Bunların belediyelerinde  kendilerinin de 'yamyamlık' diye ifade ettiği kadrolaşma var. Onlar söylüyor ben  söylemiyorum. Bizzat belediye başkanları söylüyor, ben söylemiyorum. Bunlar  belediyeciliği nasıl bir rant aracı olarak görüyorlarsa işte aynı şekilde  Türkiye'yi yönetmeyi de iktidarı da bir rant aracı olarak görüyorlar." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Söz sırası savunmada: ÖYM'ler kapatılsın

SONRAKİ HABER

Dersim Katliamı her yerde lanetleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...