20 Mayıs 2012 11:16

‘Tıkır tıkır demokrasi’de muhalefete yer yok!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 67. Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Erdoğan bu kez ileri demokrasi yerine “tıkır tıkır demokrasi”den bahsetti. Türkiye’nin büyümesinin ancak bu yolla olacağını söyleyen Erdoğan, bu sözlerin hemen ardından BDP’ye hakaretler yağdırdı. Genel Kurul’da Erdoğan’ın y

‘Tıkır tıkır demokrasi’de muhalefete yer yok!
Paylaş

TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi’nde yapılan genel kurulun açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu esas olarak yeni anayasaya olan “ihtiyacı” işaret etti.

“Yönetimde istikrar” çağrısında bulunan Hisarcıklıoğlu, “Cumhurbaşkanı artık halk tarafından seçilecek. Halkımız bu demokratik kazanımdan son derece memnun” dedi. “Ancak, hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan halkın oyuna dayanacağı için, birlikte çalışmalarında sıkıntı yaşanabilir” diyerek sözlerine devam eden Hisarcıklıoğlu, “İstikrarı güçlendirmek için, halkoyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanının ve Başbakanın yetkileri yeniden düzenlenmeli” çağrısında bulundu ve bunun için yeni anayasa sürecini işaret etti.

‘EŞİT ŞARTLAR’ YOKMUŞ!

“Bu coğrafyada hem iktisadi, hem de siyasi açıdan güçlü olmaya mecburuz” diyen Hisarcıklıoğlu, “reformlara devam” çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, “Devletimizden tek isteğimiz, maç yaptığımız sahanın, rakiplerimizle eşit şartlara getirilmesi. Allah’ın izniyle, gerisini biz hallederiz!” dedi.

‘BİR ÜST LİGE ÇIKMALIYIZ’

Anayasanın sadece siyasi değil, aynı zamanda iktisadi bir mesele olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Anayasamızı yenileyemezsek, olduğumuz yerde, orta gelir seviyesinde tıkanıp kalırız, bir üst lige çıkamayız” dedi.

‘DİNİ EĞİTİMİN ÖNÜNÜ AÇIN’

Eğitimle ilgili yasal düzenlemelere de değinen Hisarcıklıoğlu, konuşmasında Hükümete destek çıktı. “Eğitim özgürlüğü de bu reformların önemli bir parçası” diyen Hisarcıklıoğlu, “Bu çerçevede, dini eğitimle ilgili kısıtlamaların kaldırılmasını doğru buluyor ve teşekkür ediyorum. Çok açık ifade ediyorum: Aileler çocuklarına dini eğitim vermek istiyorlarsa bunun önü açık olmalı” dedi.

‘MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ZAYIF’

Mesleki ve teknik eğitime de değinen Hisarcıklıoğlu, “Mesleki eğitim sistemimizi geliştirmeye ve piyasanın taleplerine duyarlı hale getirmeye devam etmeliyiz” çağrısında bulundu.

‘TIKIR TIKIR DEMOKRASİ’

Başbakan Tayyip Erdoğan da genel kurulda yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi büyütecek olan tıkır tıkır işleyen bir demokrasidir” dedi. Erdoğan, yeni anayasa sürecinde TOBB’a katkılarından dolayı teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Erdoğan, 2023 hedefleri için birlikte reformlar gerçekleştireceklerini söyleyerek, ekonomide “pedalı çevirmeye” devam edeceklerini belirtti. Demokrasiyi kesintiye uğratmadıklarını söyleyen Erdoğan, “Türkiye’yi büyütecek olan tıkır tıkır işleyen bir demokrasidir” dedi.  

YENİ ANAYASAYI İŞARET ETTİ

Erdoğan, “İnşallah yeni anayasa ile gelecekteki hedeflerimize ulaşacağız” derken, “parti olarak asla masadan kalkan taraf” olmayacaklarını belirtti.

“Yeni anayasa konusunda bizim hiçbir ön yargımız yok. Ülkemizin ve milletimizin sınırları bizim sınırlarımızdır” diyen Erdoğan, “2023 hedeflerimizin gerçekleşmesi ancak yeni anayasa ile mümkün olabilir. Bu Anayasa ile Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olamaz” değerlendirmesinde bulundu.

BDP’YE YİNE AĞIR KONUŞTU

“Burada Türkiye’nin en önemli meselesi olan teröre de değinmek zorundayım” diyen Erdoğan, inkar politikalarını “çok kararlı bir şekilde” reddettiklerini söyledi.

Konuşmasında BDP’yi hedef alan Erdoğan, ağır ithamlarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi:
“Birileri gitmiş Kandil dağında taşeronluk ofisi açmış... İyi bir taşeron olarak iyi çalışıyorlar. Adının başında milletvekili, adının önünde parti genel başkanı olanlar pervasızca çıkıp dağdaki gençleri yönlendirebiliyor. Çünkü onlar da oradan nemalanıyor. Kürt kökenli vatandaşlarımız, askerimiz polisimiz ölürken bu baronlar semiriyor... Bunlar örgütün faili meçhullerine, tacizlere, tecavüzlere ses çıkarmazlar. Ama çıkar ‘dağa çıkanlar teslim olmasın’ deme pervasızlığını sergilerler.”

Medyaya da mesaj veren Erdoğan, “Bu kanlı örgütün de siyasi uzantılarında Türkiye maalesef siyasetçi, medya da samimi bir görüntü veremedi” dedi.  Erdoğan, “Allah’ın izniyle terör meselesini de bu ülkenin gündeminden çıkaracağız” dedi.

‘TOPLUMSAL UZLAŞI’ ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Biz terörle müzakereyi savunan bir parti değiliz. Terörle mücadele eden toplumsal uzlaşmanın ne olduğunu zaten bilemez. Analar ağlamasın deniyorsa, bizim bulduğumuz yolla analar ağlamaz. Herkes, her siyasal parti elini taşın altına koyacak, ‘ben bu sorunu çözerim’ diyecek, masadan da kalmayacak. O sorunu çözmek için masaya oturacak işte toplumsal uzlaşma budur. Eğer siz toplumsal uzlaşmanın ne olduğunu bile hala bilmiyorsanız kusura bakmayın ama sizin Başbakanlık koltuğunuz her zaman tartışma konusu olur.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Çerkes Soykırımı tanınsın’

SONRAKİ HABER

‘Yeni anayasa kadına karşı şiddeti önlemeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...