05 Haziran 2012 11:07

Erdoğan, Kılıçdaroğlu görüşmesi bugün

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisince hazırlanan ve TBMM Başkanlığına da sunulan “Kürt Meselesinin Çözümü İçin TBMM Bünyesinde ‘toplumsal mutabakat komisyonu’ ve TBMM dışında ‘akil insanlar grubu’ oluşturulması önerisi”ni görüşmek üzere bugün Başbakan Erdoğan ile g&oum

Erdoğan, Kılıçdaroğlu görüşmesi bugün
Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisince hazırlanan ve TBMM Başkanlığına da sunulan “Kürt Meselesinin Çözümü İçin TBMM Bünyesinde ‘toplumsal mutabakat komisyonu’ ve TBMM dışında ‘akil insanlar grubu’ oluşturulması önerisi”ni görüşmek üzere bugün Başbakan Erdoğan ile görüşecek.

Erdoğan ile görüşmeden önce CHP MYK toplanacak. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a içinde Mecliste 8 kişilik “Toplumsal uzlaşma komisyonu” ve Meclis dışında 12 kişiden oluşacak “Akil adamlar komisyonu” önerilerini bizzat iletecek. MHP ve BDP’den resmi randevunun da bugün istenmesi bekleniyor. Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki gün Mersin’de yaptığı, ‘Bizim için Kürt sorunu yoktur, dolayısıyla bize gelmesine de gerek yoktur’ ve dünkü grup toplantısında, ‘CHP ile çöküş planını görüşmeyeceğiz’ açıklamasıyla CHP’ye kapıları kapattı. Kılıçdaroğlu’nun yine de Bahçeli’den randevu istemesi bekleniyor. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'Susmayın, konuşun, yazmaktan çekinmeyin'

SONRAKİ HABER

EMEP’ten yeni anayasa için imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...