09 Haziran 2012 03:09

13 tıp öğrencisi tutuklandı

Gözaltına alınarak tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 33 tıp öğrencisi ve doktordan 13'ü mahkeme tarafından tutuklandı.Tıp öğrencileri ve doktorlara yönelik 2 gün önce 7 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınan 46 tıp öğrencisi ve doktordan 13 kişi tutuklanırken, 33 kişi serbest bı

13 tıp öğrencisi tutuklandı
Paylaş


Tıp öğrencileri ve doktorlara yönelik 2 gün önce 7 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınan 46 tıp öğrencisi ve doktordan 13 kişi tutuklanırken, 33 kişi serbest bırakıldı.

Ankara merkezli "KCK" adı altında 7 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 46 tıp öğrencisi ve doktorun işlemleri sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ne sevk edilen 33 öğrencinin hakimlik işlemleri tamamlandı. Hakimlik işlemleri ardından 20 öğrenci serbest bırakılırken, Tuncay Gökçen, Ahmet Demirer, Birhat Şimşek, Mehmet Aydın, Mehmet Budak, Mustafa Akın, Özgür Mert Bakan, Fatih Sultan Altın, Recep Kar, Zülküf Akelma, Perişan Akan, Mustafa Karakut, Ahmet Karer ise, "örgüt üyesi olmak" iddiası ile tutuklandı.

Tutuklanan öğrenciler adliye binasında tutulurken, ailelerin adliye önündeki bekleyişi ise devam ediyor. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar kürtaj hakkı için sokaklara çıktı

SONRAKİ HABER

Belediye Başkanlarına tutuklama talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...