10 Haziran 2012 11:29

ÖDP’de eş genel başkanlık dönemi başladı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), “Türkiye’yi yeniden kuracağız” şiarıyla gerçekleştirdiği 7. Büyük Kongresi ile eş genel başkanlık sistemine fiilen geçti.Tek listeyle girilen seçimde delegeler, Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya’yı, ÖDP’nin eş genel başkanları olara

ÖDP’de eş genel başkanlık dönemi başladı
Paylaş

Tek listeyle girilen seçimde delegeler, Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya’yı, ÖDP’nin eş genel başkanları olarak seçti.

BİRBEN’İN AİLESİ DE ORADAYDI

Ankara Anadolu Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen kongreye, geçtiğimiz günlerde Yalova’da polisin gazlı müdahalesi sonucu yaşamını yitiren Çayan Birben’in ailesi de katıldı.

Kongrenin açılışına; EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti temsilcisinin yanı sıra KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Metin Ebetürk, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ile çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

DİVAN BAŞKANI ‘ERDAL BAKKAL’

Kongrenin divan başkanlığını, “Leyla ile Mecnun” dizisinde Erdal Bakkal karakterini canlandıran Oyuncu Cengiz Bozkurt yaptı. Yapılan konuşma ve salona asılan pankartlarda Metin Lokumcu, Fikri Sönmez ve sabaha karşı tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da unutulmadı.

‘ORTADA NEOLİBERAL BİR REJİM VAR’

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, kongrede yaptığı konuşmada, ulusal kurtuluş savaşı sonunda kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni “bir tarihsel sapma olarak değil, ileri bir adım” olarak ele aldıklarını, ancak gericileşen cumhuriyetin AKP’yi doğurduğunu ifade etti.

Taş, “Ortada AKP eliyle kurulan neoliberal, neomuhafazakar, neoİslami bir rejim var. Şimdi devrimcilik, bu rejime karşı mücadele etmek, bu rejim karşısında eşitlikçi-özgürlükçü kesimleri bir mücadele programı ekseninde bir araya getirmek, Türkiye’yi eşitlik ve özgürlük temelinde yeniden kurmaktır” dedi.

‘SEÇİMLER BİRLEŞİK MÜCADELE İÇİN ZEMİN’

Taş; yerel, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri birleşik bir mücadelenin zemini olarak değerlendirmek istediklerini dile getirdi.

ÖDP Eş Genel Başkanı Çetinkaya ise yaptığı konuşmada, artan kadın cinayetlerine dikkat çekti. Çetinkaya, ölümlerden tetiği çeken erkekler kadar, kadını eve hapsetmek isteyen AKP Hükümetinin de sorumlu olduğunu vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)


KAPLAN: ‘KEFENLE DEĞİL, KESKİN NİŞANCIYLA GEZİYORSUN’

Kongrede söz alan BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan da, AKP Hükümetinin kendisine destek vermeyen yüzde 51’e düşman gibi davrandığını ifade etti.

Başbakanın “Kefenimizle yola çıktık, öyle geziyoruz” sözlerini eleştiren Kaplan, “Sen kefeninle değil, keskin nişancılarla geziyorsun. Halkın yüzüne bakamayacak kadar korkak bir lidersin” dedi.

‘SERMAYENİN İTTİFAKINA KARŞI HALKLARIN İTTİFAKI’

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da kongrede yaptığı konuşmada AKP’nin, emperyalistlerin, sermaye çevrelerinin ve gerici güçlerin bir koalisyonu olduğunu belirtti.

Gürkan, bu koalisyona karşı ezilen sınıfların, inanç gruplarının ve halkların bir ittifakına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) tüm eksiklikleriyle birlikte böyle bir odak olmak için yola çıktığını kaydeden Gürkan, ÖDP’yi HDK içinde mücadeleye davet etti.

ÖNCEKİ HABER

Erkekler de kürtaj yasağına karşı!

SONRAKİ HABER

Komisyon Köşk’e çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...