05 Eylül 2012 04:56

İşçi arkadaşları Alaattin Usta'yı yalnız bırakmadı

Kayseri Simfer’de iş kazasında yaşamını yitiren Alaattin Usta'nın cenazesinde yüzlerce işçi bir araya geldiKayseri’de üretim yapan Simfer Ltd. Şti.'de geçtiğimiz gün kaçak elektrik nedeniyle arkadaşlarının gözünün önünde yaşamını yitiren Alaattin Deveci'yi cenaze namazında işçi ark

İşçi arkadaşları Alaattin Usta'yı yalnız bırakmadı
Paylaş


Kayseri’de üretim yapan Simfer Ltd. Şti.'de geçtiğimiz gün kaçak elektrik nedeniyle arkadaşlarının gözünün önünde yaşamını yitiren Alaattin Deveci'yi cenaze namazında işçi arkadaşları yalnız bırakmadı. Hunat Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Simfer'in Kumarlı'daki fabrikasında çalışan işçilerin tamamına yakını katıldı.

Fabrikaya gitmelerine rağmen, cenazeye katılmak için işbaşı yapmayan işçiler, Kumarlı'dan şehir merkezine kadar yürüyüş yapmak istedi ancak yürüyüş, fabrika görevlilerince engellendi. Sonrasında servislerle işçi arkadaşlarının ailesini ziyarete giden işçiler, Alaattin Deveci'nin Hunat Camii'nde kılınan namazında ise hep birlikte saf tuttu.

Deveci ailesinin büyük acı içerisinde olduğunun gözlendiği cenaze namazına, Simfer Fabrikası'nın müdürleri, diğer fabrikalardan işçiler ve Emek Partisi İl Başkanı İsmet Gümüşoluk da katıldı. Namaz sonrasında naaşı arkadaşlarının omuzlarında taşınan Alaattin Deveci, İldem Mezarlığı'na defnedildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Görüştüğümüz işçiler, kaza anında makinede elektrik kaçağı olduğunu, elektrik bakımcısının da 100 lira zam istediği için kısa süre önce işten çıkarıldığını anlattı. Soruşturmayı yürüten görevliler tanık işçilerin ifadesini alırken, soruşturmanın devam ettiği açıklandı. (Kayseri/EVRENSEL)


FABRİKA ÖNÜNDE MUHABİRİMİZE SALDIRI

İşçilerin çağrısı üzerine, fabrikadan şehir merkezine yapılacak olan yürüyüşü çekmek için Simfer’in önüne giden muhabirimiz Ümit Kartal’a ustabaşları ve özel güvenlik görevlileri saldırdı. Küfür ve hakaretlerle arkadaşımızın fotoğraf çekmesini engellemeye çalışan şahıslar, şiddet uygulayarak da arkadaşımızın fotoğraf makinesini almaya çalıştılar. İşçilerin sahip çıkmasıyla saldırının büyümesi engellendi. Arkadaşımız, şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Hakim ve savcılar sınavına tekrar

SONRAKİ HABER

Lufthansa grevi etkili oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...