05 Eylül 2012 08:55

Hataylılardan valiye ve yandaş medyaya tepki

Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu, yaptığı basın toplantısıyla Hatay Valisini yasakçı politikalarından dolayı eleştirdi ve 1 Eylül mitinginin değerlendirmesini yaptı.Sendika, meslek odası, yöre derneği ve siyasi partilerin arasında olduğu onlarca kurumdan oluşan “Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu&

Hataylılardan valiye ve yandaş medyaya tepki
Paylaş

Sendika, meslek odası, yöre derneği ve siyasi partilerin arasında olduğu onlarca kurumdan oluşan “Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu” adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şube Başkanı Mithat Can, barış, kardeşlik dedikçe, huzur istedikçe AKP hükümetinin ve onun yerel yöneticilerinin daha çok çatışma, daha çok kaygı ve korku yaydığını söyledi.

Yandaş basını da eleştiren Can, “Basın ahlakının hiçe sayıldığı bir yayın politikası yapıyorlar. Halka gerçeği ve yalnızca gerçeği söyleme, aktarma görevi olan basın AKP’nin savaş politikalarına hizmet ediyor. 1 Eylül günü Antakyalıların savaşa karşı ortaya koyduğu barış tavrını görmek bir yana saptırmanın peşinde koşuyorlar” dedi.

HATAY’DA OHAL

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in zehir zemberek açıklamalarına da değinen Can, “Hatay valisi, “Halkın kaygılarını giderici, taleplerini karşılayıcı bir tutum belirleme yerine halkın taleplerine kulak tıkayan, sanki halk huzur içinde her şey güllük gülistanlıkmış gibi yani hiçbir şey yokmuş gibi davranmaktadır” dedi.

Can, binlerce insanın savaşa hayır demesini ve barış istemesini kökü dışarıdan ve birilerinin kışkırttığı eylem olarak gösterilmesine de tepki göstererek şunları söyledi: “Mitinge katılmış tüm halkı uluslararası komplonun, istihbarat örgütlerinin tezgahına gelmekle suçluyorlar. Hatay halkına yapılan bir haksızlıktır. Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu” ne istihbarat örgütlerinin, ne şebbiha milislerinin, ne de Mihraç Ural adlı şahsın güdümünde değildir. Platformumuzu oluşturan kurumları başta Türkiye kamuoyu olmak üzere Hatay halkı çok iyi tanımaktadır. Hatay halkının görüşleri olarak sundukları ise bizim baştan beri savunduğumuz, dile getirdiğimiz kaygılardır. Biz Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu olarak bir ayı aşkın bir süredir yoğun bir çalışma yürüterek 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapacağımız etkinliğe çağrı yaptık. Açtığımız stantlarda binlerce imza topladık.  20 bin bildiri dağıttık. Ve 10 bin kişi ile 1 Eylül günü barış istedik.” (Antakya/EVRENSEL)


‘ASIL SORUN AKP ELİYLE GETİRİLEN TETİKÇİLER'

Recayi Yılmaz:
Yapılan açıklamada ailemle oradaydım ve Hatay’ın huzuru için yapılacak en küçük bir çabaya katkıda bulunmak için oradaydım. Hatay’ın merkezinde dolaşan eli kanlı katiller var. Bundan dolayı barış kenti Hatay lekeleniyor. Lekesiz  bir Antakya için savaşsız bir Antakya için çaba göstermeliyiz.

Teysir Azazi: Esnafların eskisi gibi çalışmadığı bir gerçek. Bunun sebebi de AKP’nin dış politikadaki tutarsız davranması ve savaş politikasını öncelik olarak görmesi. Suriye halkı ile  dostane ilişki dışında akrabalık bağlarımız var. AKP kafasıyla bakarsak akrabaya düşman olmamız lazım. Hatay’daki gerginliklere gelirsek bizim Suriye’den gelen vatandaşlarla her hangi bir problemimiz yok. Asıl sorun AKP eliyle getirilen tetikçiler ve katillerdir. Yani El Kaide militanları. Bu tarz örgütlere verilen sonsuz derecedeki özgürlükler. Biz Hataylılar bu güne kadar barış ve kardeşlikten bahsederken bugün etnik kimlikleri, savaşı, El Kaideyi konuşmaya başladık. Bunun sebebi AKP’nin dış politikasıdır.
 

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Üni.'deki polis saldırısı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Vicdan Filmleri için son gün 15 Eylül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...