17 Eylül 2012 08:45

Veliler boykot etti, imam vaaz verdi

Ankara Batıkent’te bulunan Kardelen İlköğretim Okulunun imam hatibe çevrilmesine tepkiler dinmiyor. Daha önce okullarının imam hatibe dönüştürülmesini yürüyüşle protesto eden Batıkentliler, okulların açıldığı bugün de okulu boykot etti. Aileler, okulu boykot ederken, mahallenin imamı ise velilere; “Ç

Veliler boykot etti, imam vaaz verdi
Paylaş
Birkan Bulut / Kadir Örnek

Ankara Kardelen İlköğretim Okulunun imam hatibe çevrilmesine karşı, öğrenciler ve veliler, Pazar günü, okul önünde toplanarak, buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında “Kardelen, imam hatip olmayacak” “Batıkent uyuma, okuluna sahip çık” “Parasız, laik, demokratik eğitim” sloganı atan veliler, çocuklarının geleceği için öfkeli ve endişeliydi.

‘SORUN ÇÖZÜLENE KADAR BURADAYIZ’

Açıklama yapan Öğrenci Velisi Sultan Kıran, “1600 kişilik okulda daha önce yemekhane talebinin dikkate alınmadığını” hatırlatarak, “İmam hatip talebinin ise hemen işleme alındığını” söyledi. Kıran, “ İmam hatip için üç sınıfın tahsis edildiğini” belirtti. İmam hatip öğrencileriyle, diğer ortaokul öğrencileri arasında sorunlar yaşanacağını ifade eden Kıran, “Çocuklarının çağdaş, bilimsel ve demokratik bir eğitim almasını istediklerini” dile getirdi. Kıran, mahallenin tek ortaokul eğitimi veren okulu olan Kardelen İlköğretim Okulunun imam hatibe çevrilecek olması sonucu, çocuklarını başka bir okula gönderecek maddi imkanları da olmadığına dikkat çekti. Kıran, tüm bu sebeplerle sorun çözülünceye kadar tepkilerinin devam edeceğini vurguladı.

Açıklamaya katılan Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ise, altyapı olmadan uygulamaya geçirilen 4+4+4 eğitim sisteminin sorunlarına dikkat çekti. Yıldız, “İnsanların dini inançlarına karşı değiliz; ama, başkalarının eğitim hakkının elinden alınmasına karşıyız”dedi.

Eyleme Emek Partisi ve TKP üye ve yöneticileri de katıldı. Kardelen İlköğretim Okulu velilerinden Songül Erdem ise aynı okulda oldukları için sorunların büyüyeceği ve çocuğunu okula göndermeyi düşünmediğini söyledi.

YALNIZCA 24 KAYIT

Veliler, çocuklarıyla birlikte okul açılış törenine gelerek okulu boykot etti. İstiklal Marşı’nın ardından okul müdürünün açılış konuşmasına başladığı sırada veliler; alkış, slogan ve ıslıklarla protestolarını gerçekleştirdi. Burada sıklıkla “Batıkent uyuma, okuluna sahip çık” sloganı atıldı. Çocuklarını da alarak okul önünde stant açan ve burada bekleyişlerini sürdüren veliler, “Kardelen Ortaokulu, resmi olarak imam hatip okulu olmadığı ilan edilene dek” eylemlerinin devam edeceğini duyurdu. Veliler, her gün okula çocuklarıyla birlikte gelip, çıkış saatine kadar da bekleyeceklerini dile getirdi.

Çocuğunu imam hatipte okutmak isteyen veliler camide imza toplarken, mahalle imamı ise çocukların imam hatibe gitmesi için vaaz verdi. Okulun, imam hatip okuluna dönüştürülmesi çabalarına rağmen; imam hatip okuluna şimdiye kadar sadece 24 kişi kayıt yaptırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanını protesto eden öğrenciler yargılanıyor

SONRAKİ HABER

Ahmet Yıldız davası yerinde sayıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...