17 Eylül 2012 10:06

Solistin kulağı sağır kemancının bileği kırık!

Grup Yorum Üyesi Selma Altın ve Ezgi Dilan Balcı’nın gözaltındayken işkenceye maruz kalmasına Grup Yorum üyeleri ve sanatçılar tepki gösterdi. Yapılan açıklamada Solist Sema Altın’ın aldığı darbeler nedeniyle bir kulağında işitme yetisini yitirdiği, keman çalan Ezgi Dilan Balcı’nın ise özellikle eline vurulduğu

Solistin kulağı sağır kemancının bileği kırık!
Paylaş

SANATÇILAR KATILDI

İstanbul Gazi Polis Merkezinde gerçekleşen saldırıda yaşamını yitiren İbrahim Çuhadar’ın cenazesini almak isteyen grup içerisinde bulunan Altın ve Balcı, polisin kitleye saldırısı sonrası gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 28 kişiden 23’ü bugün adliyeye çıkartılırken, Çağlayan’daki Adalet Sarayı önünde Grup Yorum üyeleri basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, Grup Yorum üyeleri, Halkın Hukuk Bürosu avukatları ile Sanatçılar Efkan Şeşen, Hilmi Yarayıcı, Pınar Aydınlar, Kardeş Türküler, İbrahim Karaca, Şair Ruhan Mavruk katıldı. Açıklamada 4 günlük gözaltı süreci boyunca darp edilen Grup Yorum üyelerinden Selma Altın’ın, sol kulağına aldığı darbeler sonucu duyma yetisini yitirdiği belirtildi. Altın ve Balcı’nın ve gözaltına alınan diğer 26 kişinin gözaltı sırasında, hastanede ve nezarethanede işkenceye maruz kalmalarının kabul edilemez olduğunu aktaran Grup Yorum Üyesi Cihan Keşkek, “Bugüne kadar hangi sanatçıyı susturabildiniz? Nâzımları unutturabildiniz mi?​” diye sordu.

‘HALKIN SANATÇISINA İŞKENCE HEDİYESİ’

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen  ABD’li Oyuncu Angelina Jollia’nın önüne kırmızı halı serildiğini hatırlatan Keşkek, “Emperyalizmin sanatçısının ayağına kırmızı halı sererken halkın sanatçısının kulağını işkencelerde sağır ediyorsunuz” diye tepki gösterdi. “Cenazeler için savaşlara bile ara verilir” diyen Keşkek, Çuhadar’ın cenazesinin verilmemesini eleştirdi.

Grup Üyesi Caner Bozkurt da gözaltındakilere dört gün boyunca ulaşamadıklarını ifade etti. Sanatçı Pınar Aydınlar da, “İşkencelerde tecavüz edenleri ödüllendirenler halkın çocuklarına saldırmışlardır” diyerek Grup Yorum üyelerine yönelik saldırıyı kınadı.

“İşçi kıyımları dört bir yanı sarmışken sanatçılara yapılanlar ortada” diyen Aydınlar, AKP Hükümetinin sanatçı, aydın, yazar ayırmadan kendisine  muhalif herkesi hedef gösterdiğini vurguladı. Aydınlar, türkülerin işkencelerle susturulamayacağını belirtti.  

KEMANCININ DA ELİNİ KIRDILAR

“Neden bu zulüm, neden bu şiddet?​” diye soran Şair Ruhan Mavruk, sorusunu, “Çünkü bizden korkuyorlar” sözleriyle cevapladı. İşkencenin tek başına emniyet ve AKP Hükümetinin ürünü olmadığını kaydeden Mavruk, “Bunun sorumlusu ABD’dir, İsrail’dir. Kısacası emperyalizmdir” diye konuştu. Mavruk, konuşmasına şiirle devam etti. Sanatçı İbrahim Karaca da, Selma Altın’ın kulağından, keman çalan Balcı’nın ise elinden yaralanmasının tesadüf olmadığını söyledi.

Halkın Hukuk Bürosu avukatı Ebru Timtik ise, gözaltına alınanların muayene dahi olmadıklarını belirterek, “İşkenceye sıfır tolerans diyen hükümete sesleniyorum peki bu yaptığınızın adı nedir?​” dedi. Avukatlar gözaltında işkenceye maruz kalanlar için suç duyurusunda bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elit Çikolata’da 7 işçi atıldı

SONRAKİ HABER

Çin’de tünel inşaatı çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa