13 Ekim 2012 04:55

Üniversite değil, ticarethane

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde yeni başlayan akademik yıl skandallarla devam ediyor. Öğretim görevlileri okuldan yaka paça atılıyor, öğrenciler ders işleyecek sınıf bulamıyor.Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı (VASEV) Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu’nun Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Yeni Yüzyıl Üniversitesi, ilk

Üniversite değil, ticarethane
Paylaş

Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı (VASEV) Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu’nun Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Yeni Yüzyıl Üniversitesi, ilk kez 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde kapılarını öğrencilerine açtı. ‘Yüzde yüz iş garantisi’ sloganıyla reklam yapan okul, son olarak 3’ü dekan 17 öğretim görevlisinin işine son verdi. Öğrencilerin YÖK’ün web sitesini şikayet bombardımanına tutmasının ardından YÖK, üniversitede incelemelere başladı. Dün devam eden incelemelerde, öğrencilerin verdiği bilgiye göre ders için okula gelen Öğretim Görevlisi Selahattin Nizam güvenlik tarafından okuldan çıkarıldı, yine bir kadın öğretim görevlisi yaka paça okuldan atıldı, Rektör Prof. Dr. İzzet Bozkurt’un  özel kaleminin işine son verildi. Hukuksuz bir şekilde okuldan atılan öğretim görevlileri üniversiteyi mahkemeye vermiş durumda. Açılan davalar yalnızca işe geri dönmek için değil. Öğretim görevlileri aylardır alamadıkları maaşları içinde üniversiteyi dava etmiş durumda.

AKADEMİK KADRODA YETKİ PARAYI VERENDE

Öğrencilerin iddialarına göre üniversitede yaşanan bu hukuksuzluğun nedeni, mütevelli heyeti başkan vekili Ekrem Çalkılıç’ın akademik yönetimde tek başına söz sahibi olması. Çalkılıç, Rektörden habersiz akademik kadronun işine son verirken,  üniversiteyi ticarethane mantığı ile yönetiyor. Öğrencilerin bir diğer iddiası ise Çalkılıç’ın yeni akademik kadroyu hükümete yakın isimlerden oluşturmak istemesi. İşine son verilen öğretim görevlileri demokrat kimlikleriyle tanınan isimler.

ÖĞRENCİLER DERS İŞLEYECEK SINIF BULAMIYOR

Öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar bunlarla da kalmıyor, üniversitede yeterli sınıf yok. Öğrenciler ve hocalar ders yapacak sınıf bulamıyor, birçok bölüm için gerekli laboratuvar, stüdyo gibi ders için gerekli oda ve ekipmanları eksik. Öğrenciler geçtiğimiz senelerde ısıtma sistemi çalışmadığı için belli süre soğukta ders işlediklerini, birçok hoca maaşları ödenmediği için hazırlık sınıfları dahil İngilizce dersi işleyemediğini belirtiyor. Okulda çalışan taşeron temizlik işçileri de maaşları ödenmediği gibi işten atılmış. Üniversitenin kurucusu Ofluoğlu’nun ortağı olduğu hastanelerde de çalışan doktorlar maaş sorunu yaşamış, Alman Hastanesi önünde alacaklı oldukları maaşları için eylem yapmıştı.

ÖĞRENCİLER AÇ, İŞ GARANTİSİ YALAN

Öğrenciler, öğretime başlanan yıl öğrenci çekmek için yapılan “ilk mezunlara taahhütnameli yüzde 100 iş garantisi” reklamı da yalan çıktı diye aktarıyor. Geçtiğimiz sene mezun olan 2 yıllık MYO öğrencilerine taahhütlerinin geçerli olmadığı söylenerek geri çevrilmiş. Ayrıca öğrenciler yemekhanedeki yemek fiyatlarının 8 lira olmasından muzdarip. Çoğu öğrenci bu fiyatlardan dolayı yemekhaneden faydalanamıyor. (İstanbul/EVRENSEL)


BAŞBAKAN’A BÜST

Okulda eğitim için gerekli birçok fiziksel yetersizlik üç yıldır devam ederken üniversite yönetimi tıp fakültesinin açılışına gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın okula gelişi öncesi büstü birkaç günde okul girişine yerleştirmiş. Öğrenciler üniversitenin bir bilim yuvası olduğunu ve üniversite yönetiminin bürokratik yalakalık yaptığını belirtiyor.

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’de ‘Savaşa hayır’ paneli

SONRAKİ HABER

Yerel seçim referanduma gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa