22 Kasım 2012 09:40

Tecavüz sanıkları baş tacı!

Aralarında Sakarya Emniyeti’nde görevli iki polis memurunun da bulunduğu 34 kişinin cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığı belirtilen 14 yaşındaki kız çocuğu Ö.Ç ile ilgili davanın ikinci duruşması görüldü. Sakarya Adliyesi’nde bugün görülen davada yine bir skandal karara imza atıldı. Aranan ve hakların

Tecavüz sanıkları baş tacı!
Paylaş


SANIK POLİSE ÖDÜL GİBİ GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuksuz yargılanan 29 sanık ile ilk duruşmaya katılmayan ve haklarında arama kararı çıkartılan 3 tutuklu sanık katıldı. İlk duruşmaya katılmayan ve görev yeri değiştirilen polis memuru E.T de ifadesi alınan sanıklar arasındaydı. İfade sırasında sanık E.T’nin Konya’nın Kayapınar İlçesinde, İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığına getirildiği ortaya çıktı.

Tutuksuz yargılama kararlarına ve E.T’nin müdür yardımcılığı görevine terfi etmesine tepki gösteren kadınlar ise, mahkemeyi alkış ve ve ıslıklarla protesto etti.

Çocuk sanıkların rehabilite edilmesi talebinin reddedildiği duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının müdahillik talebi kabul edilirken, Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) müdahil olma talebi kabul edilmedi. Dava 7 Mart’a ertelendi.


İKİ SANIK HÂLÂ FİRARİ

Davada iki de firari sanık bulunuyor. Firari sanıklardan biri olay esnasında Sakarya Emniyetinde müdür yardımcılığı görevini yürüten ve Sakarya Valiliği tarafından yurt dışına kaçtığı açıklanan polis memuru N.Ş.

18 yaşından küçük diğer firari sanığın avukatlığını ise Sakarya Barosu Başkanlığına yeni seçilen Recep Hacı Eyüpoğlu yaptı. Eyüpoğlu aynı zamanda eski MAZLUMDER Sakarya Şube Başkanı.


‘YENİ BİR UTANCA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Yeni bir utanç kararının çıkmasına izin vermeyeceklerini ifade eden kadınlar da bugün bir kez daha Sakarya Adliyesi önündeydi. Sakarya ve Kocaeli Kadın Platformlarının çağrısı ile bir araya gelen kadınlar, davanın takipçisi olacaklarını yineledi. Kadınlar sık sık,  “Beraat değil en ağır ceza” ve “İki harfli bir yaşam istemiyoruz” sloganları attı.

Adliye önünde bir açıklama yapan ÇHD İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Müşir Deliduman, “Bu davada yargılanan iki polis memuru var biri yurt dışına kaçırılarak biri terfi ettirilerek kanunen olmasa fiilen ödüllendirilmişlerdir” dedi.

İzmit Kadın Platformu üyesi ve Tüm Bel Sen Kocaeli Şube Kadın Sekreteri Yıldız Budacı da, “Tecavüzü aklayan yargı sistemi istemiyoruz. Bizler yerini bulmayan adaletin çetelesini tutmaktan bıktık. Yargının daha önce de adalet mekanizmalarının tecavüzcüden, tacizciden, katilden yana işlediğini; kadınların, kız çocuklarının sorgulandıklarını, hayatlarının didik didik edildiğini, kadınlara sahip çıkan kadınların da yargılandığını gördük. Bir kez daha bunun olmasına izin vermeyecegiz” diye konuştu. (Sakarya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belde A.Ş işçileri iş bıraktı, alana çıktı!

SONRAKİ HABER

Basın özgürlüğü konferansı bugün toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...