28 Kasım 2012 04:40

Dikili'nin Castro'su başkanlıktan düşürüldü

Halka bedava su dağıttığı için yargılanan ve beraat eden Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında "İhaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla istenen 8 yıl 4 aylık hapis cezası onandı. Özgüven'in başkanlığı düşürüldü. Hapis cezasının onanmasının ardından İsveç’e giden, Özgüv

Dikili'nin Castro'su başkanlıktan düşürüldü
Paylaş

Özgüven'in yerine Başkanvekili Emekli Öğretmen Yusuf Altıparmak'ın geçmesi bekleniyor. Dikili Belediye Meclisi, cuma günü yeni başkanını seçecek. Mecliste CHP’nin 7, AKP'nin 3, MHP’nin 1 koltuğu bulunuyor. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, adayın uzlaşma içinde belirlenmesi ve fire verilmemesi için perşembe günü Dikili’ye gidecek. Engin, dün gece Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile görüştüğünü ve durumu aktardığını belirterek, "Perşembe günü uzlaşma sağlarız, cuma günü de seçim yaparız. Arkadaşlarımızla konuşup değerlendireceğiz. En uygun kişiyi başkan seçeceğiz" dedi.

'DİKİLİ'NİN CASTRO'SU'

Yoksullara suyu bedava yapan, ilçe sakinleri için sağlık hizmeti, eğitim gibi temel ihtiyaçlarda halkçı bir belediyecilik anlayışını yaşama geçirmeye çalışan Özgüven Dikili halkı tarafından da çok sevilen bir başkan. Dört dönemdir belediye başkanlığını yürüten Özgüven, doğayı ve ekolojik yaşamı tehdit eden madencilik, HES, termik santral gibi faaliyetlere karşı verilen mücadelenin de önde gelen isimlerinden birisi. Özgüven, halkçı belediyecilik anlayışı, emek ve doğadan yana dik duruşu nedeniyle “Dikili’nin Castrosu” olarak niteleniyordu.

'BAŞ EĞMEMENİN FATURASI'

Cezanın onanmasının ardından 15 günlük izne ayrılan Özgüven yaptığı yazılı açıklamada, “Emekten eşitlikten özgürlüklerden yana olmanın, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmanın, bu doğrultuda mücadele etmenin, baş eğmemenin faturası ödettiriliyor” dedi. Bülent Arınç’ın  kendisini işaret eden açıklamaları sonrasında dosyaların incelenmesi hızlandırıldığını ve bugünkü karara ulaşıldığını aktaran Özgüven açıklamasında şunları dile getirdi; “Bizle ya da bizsiz her koşulda emek demokrasi ve özgürlük mücadelesi, tüm haksızlıklara karşı mücadele devam edecektir.” (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Mısır halkı 'tek adam'a karşı kararlı!

SONRAKİ HABER

BDP genel merkez yöneticisi Dersim'de gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...