09 Ocak 2013 05:33

Ege'de şiddetli deprem

Ege Denizi'ndeki Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde, Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, saat 16.16'da, 6.2 büyüklüğünde orta şiddette dep

Ege'de şiddetli deprem
Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde, Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, saat 16.16'da, 6.2 büyüklüğünde orta şiddette deprem yaşandı. Depremde ölen ya da yaralanan olmazken bazı evlerin hasar gördüğü belirtildi.

Deniz tabanının 8,4 kilometre altında meydana gelen sarsıntı, İstanbul'un da aralarında bulunduğu Ege ve Marmara bölgelerindeki bazı illerde de hissedildi. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli ve Balıkesir'de de hissedildilen deprem, vatandaşlar arasında paniğe yol açarken, telefonlar kilitlendi. 6,2 büyüklüğündeki deprem, Trakya'da da hissedildi.

Sarsıntı nedeniyle depremin hissedildiği illerde vatandaşların ev ve iş yerlerini terk ederek kısa süreliğine dışarıda beklediği görüldü.

BEKLENEN DEPREMLE ALAKASI YOK

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezinden Deprem uzmanı Doktor Bülent Özmen yaşanan depremle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada depremin Bozcaada’da meydana geldiğini belirterek "Çanakkale ve yakınlarında yıkım yoksa sorun yok" dedi. Bu büyüklükte depremin tsunami yaratmayacağını, 6-7 artçı depremin yaşandığını dile getiren Özmen “Bu bölgede çok sayıda deprem meydana geliyor. Depremin beklenen büyük depremle alakası yoktur. Gelecek bir depremin habercisi olup olmadığını şimdiden söylemek de mümkün değil. Depremin bağımsız bir deprem olup olmadığını söyleyemeyiz” dedi.

Deprem ölçümlerine de değinen Özmen “İlk başta deprem ölçüm merkezleri farklı değerler verdi. Deprem hakkında farklı verilerin olması bir handikap. Değerlendirme istasyonları birleştirilmeli. Kayıtlar tek elde toplanırsa depremin küçüklüğü ya da büyüklüğü daha hassas ve daha doğru ölçülmüş olur. Uluslararası alanda Türkiye’nin deprem ölçüm merkezlerinin birleştirilmesi yönünde öneriler var” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

SONRAKİ HABER

Hatay'da ÖSO için hastane kuruldu iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...