17 Ocak 2013 10:11

Lüleburgaz işçisi kardeşlerine kucak açtı

Anadolu Cam Topkapı Fabrikası işçilerinin 13 gün süren direnişlerinin ardından, Şişecam’a bağlı fabrikalara dağıtılma kararları, Lüleburgaz’daki işçileri de sevindirdi. Mücadelenin başarıyla sonuçlanmasının tüm işçi sınıfına moral verdiğini söyleyen cam işçileri, Lüleburgaz’a gelecek

Lüleburgaz işçisi kardeşlerine kucak açtı
Paylaş
Gökhan Durmuş

Topkapı’da süren direnişe destek verdiklerini söyleyen cam işçisi İsmail Çakır, direnişin başarıyla sonuçlanmasına çok sevindiklerini kaydetti. Çakır, Lüleburgaz’a gelecek olan arkadaşlarının uyum sağlaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Ali Çamlıca daha önce de Paşabahçe ve Bor Cam işçilerinin Lüleburgaz’a geldiklerini, onların da hiçbir sorun yaşamadan emekli olup döndüklerini söyledi.

Çamlıca, “Gelecek olan arkadaşlarımızın emekliliklerine de çok yok. Onlarda burda hiçbir sorun yaşamadan emekli olup giderler. Paşabahçe’den gelen işçilerin büyük bir kısmı ailelerini de buraya getirmemişlerdi. Birlikte aynı tastan çorba içip, aynı camı tuttuk. Hiçbir sorun yaşamadık” diye konuştu.  

Topkapı’da direniş başladığı zaman başarıya ulaşacağını inandığını söyleyen Turgay Kayhanlı da “Kristal-İş Sendikasının geleneğinde var mücadele ederek kazanmak. Onlar da mücadele etti ve kazandı. Daha önce böyle sorunlar olmuştu. Yine mücadelelerle kazandılar. Biz de çok sevindik başarıya ulaşması için” dedi.


HERKESE UMUT VERDİ

Kristal-İş Lüleburgaz Şube Başkanı Habib Çalışkan ise Topkapı işçisinin başarısının Trakya’da sevinçle karşılandığını, cam işçilerinin yürüttüğü direnişin tarihe geçmesi gerektiğini ifade etti. Bu direnişin örgütlü örgütsüz tüm işçilere umut verdiğini anlatan Çalışkan, “Bu direniş işçi sınıfının haklarını yeniden alabilmesi için vereceği mücadelenin bir kıvılcımı olsun. Sendikal Güç Birliği Platformu umarım bu kıvılcımı bir aleve dönüştürür de 89 Bahar eylemleri gibi bir dönem yaşarız” diye konuştu. Topkapı Cam işçilerinin başarısının aynı zamanda bütün işçi sınıfının başarısı olduğunu ifade eden Çalışkan, çünkü direnişin başarıya ulaşması için tüm işçilerin destek verdiğini dile getirdi. Çalışkan, “Topkapı işçilerine kucak açtık, evleri hazır. Onlar bizim üyemiz zaten. Bölge olarak ayrı olsalar da biz bir aileyiz. Cam işçisi Mersin’i, Topkapı’sı, Bursa’sı bir ailedir” dedi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TTK’nin utanç genelgesi Mecliste

SONRAKİ HABER

HDK heyeti Ceylanpınar'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...