21 Ocak 2013 11:59

Daiyang SK grevine kadın desteği

DAİYANG SK patronunun grev kırıcılığını engellemek isterken polis saldırısına maruz kalan Daiyang SK işçilerini Emek Partili kadınlar ziyaret etti. Hazırladıkları yiyecekleri işçilere sunan kadınlar hem işçilere geçmiş olsun dediler hem de mücadelelerinde başarıları dileklerini sundu.Grevlerinin 66. gününe geldiğini ve bu g

Daiyang SK grevine kadın desteği
Paylaş

Grevlerinin 66. gününe geldiğini ve bu grev sırasında çok şey öğrendiklerini belirten işçiler “Patronun bütün iş yasalarına aykırı yasa dışı bir çok uygulamalarına ses çıkarmayan polis, biz hak aradığımızda, sesimizi çıkarmaya çalıştığımızda bize şiddet uyguladı. Birçok arkadaşımız yaralandı ama dostlarımızın desteği ile bu mücadeleyi sürdürüp mutlaka kazanacağız” dedi.

Emek Partili kadınlar ise grevlerini yakından takip ettiklerini ve mahallelerde ve kendi çalıştıkları fabrikalarda grevlerini ve yaşananları işçi ve emekçilere anlattıklarını belirterek, “İşçiler iş ve ekmek mücadelesinin yanında özgürlük ve demokrasi için de mücadele etmeli. Parti olarak barış ve demokrasi için mücadele kampanyası başlattık. Bunun için işçi ve emekçiler güçlerini birleştirmeli” dedi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doymadan Işıklar Sahili'nin ışıklarına

SONRAKİ HABER

‘Suriye’de askeri değil siyasi çözüm’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa