10 Şubat 2013 09:20

Savunma sokakta

Adana Barosu, 77 baro başkanlığına yaptığı çağrı ile Adana’da “Savunma Susmayacak” mitingi düzenledi. Yapılan mitingde savunma üzerindeki baskılara dikkat çekilirken avukatların bu baskıya karşı sessiz kalmayacağı belirtildi.Türkiye’de bulunan 30 baro başkanlığından avukatların katıldığı miting Mimar Sinan A&cce

Savunma sokakta
Paylaş

Türkiye’de bulunan 30 baro başkanlığından avukatların katıldığı miting Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünde başladı. Avukatlar buradan, “Savunma susmadı susmayacak, devrimci avukatlar onurumuzdur” sloganları atarak yürüdü. Mitingde ilk sözü alan Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, son dönemde avukatlar üzerindeki baskıların arttığını söyledi.

Avukatların üstlendiği davaların sorumlusu gibi algılandığını belirten Çıtırık, bu sebepten dolayı avukatların evlerine, bürolarına baskınların yapılıp tutuklandıklarını aktardı. ÇHD ve İstanbul Barosu üzerindeki baskıların tüm avukatlara yönelik olduğunu söyleyen Çıtırık, suç teşkil edecek bir delil bulunmamasına rağmen ÇHD üyesi avukatların tutuklandığını, İstanbul Baro yönetimine ise dava açıldığını dile getirdi.

Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu ise ÇHD üyesi avukatların, İstanbul Barosu yönetiminin ve KCK tutuklusu avukatların yalnız olmadığını belirtti. Avukatların maruz kaldığı baskılardan bahseden Feyzioğlu, avukatlar olmasa savcı ve hâkimlerin iktidarın birer bürokratına dönüşeceğini dile getirdi. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kimya fabrikasında yangın: 4 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

Çocuklar için yazmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...