12 Şubat 2013 08:55

'Türkiye'nin Suriye politikası kanayan yara'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'ndan önce grup toplantısının kapalı bölümünde ise CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, son günlerde parti içinde yaşanan tartışmalara ilişkin bir konuşma yapmıştı. Kılıçdaroğlu ise konuşmasında, CHP'nin T&uum

'Türkiye'nin Suriye politikası kanayan yara'
Paylaş


'BU ARABA NEREDEN GELDİ'

"Daha düne kadar kardeşim dediğin kişiye 6 ay bile geçmeden 180 derece çark edip düşman ilan eden kişiye sesleniyorum; orada bir bomba patladıysa bunun sorumluluğu sendedir. Bu da uçak işine dönmesin" diyen Kılıçdaroğlu, 21 Temmuz'da Cilvegöz Sınır Kapısı'nın tek taraflı olarak Türkiye tarafından kapatıldığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Peki bu araba nereden geldi" diye sordu. Türkiye'nin Suriye politikasının kanayan yara olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sizin ne işiniz var Suriye'nin içişlerinde. 'Biz ederiz' diyorlar. O zaman birileri de senin içişlerine müdahale eder" diye konuştu.

'CHP VAROLDUĞU SÜRECE SİZİN ÖNERİNİZ ÇIKMAZ'

Yeni Anayasa çalışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Çalışmalar devam ederken birden Mart ayını gerekçe gösterdiler. Sonra da Başkanlık sistemini ortaya attılar. Sizin öneriniz CHP varolduğu sürece çıkamaz. Sen kendi tarihini bilsen başkalık sistemini mi önerirsin? Asla ve asla düşüncelerimizden ödün vermeyerek Parlamento'da onurumuz ile mücadele edeceğiz" dedi. Parlamenter sistemin halkın onuru olduğunu söyleyen Bahçeli, bütün hakların bir kişide olduğu bir yerde demokrasinin unutulacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de halkın gündemi ile iktidarın gündeminin taban tabana zıt olduğunu kaydetti. Medyanın özünde eleştirinin olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "hükümet ne der" kaygısı ile yaklaşılırsa bunun halkın yararına olmayacağını kaydetti.

'TEMEL GIDA MADDELERİNDE ZAM YÜZDE 50'Yİ BULDU'

Türkiye'de en temel gıda maddelerinde zammın yüzde 50'yi bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi güllük gülistanlık gösterme nereden çıktı. Hani medya halkın gözüydü. Eğer iktidarın gözü olursanız tiraj almazsınız" diye konuştu. Erdoğan'ın Ergin Saygun ziyaretine değinen Kılıçdaroğlu, "Biz burada yanlış var dediğimiz zaman hemen 'Sen Ergenekoncusun' diyorlardı. Erdoğan ziyaret etti ona bu yaftayı yapıştıramadılar. Bir kalem özgür olmadığı müddetçe o kalem, kalem değildir. Başbakan'ın ziyareti doğrudur ve insani bir harekettir. Vicdanı rahatsız. Doğruyu yapmadığını görmek zorunda artık. O ziyaret bizden özür anlamına da gelir" diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye politikası Türkiye'yi bataklığa götürüyor

SONRAKİ HABER

East Balt Gıda’da işten atma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa