15 Şubat 2013 09:28

CPJ’den risk haritası

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) 2012’de basın özgürlüğünün en çok baskı altında olduğu on ülkeyle ilgili video hazırladı.Risk Listesi’nde en çok gazetecinin öldürüldüğü Suriye, en çok gazetecinin hapsedildiği Türkiye, en çok gazeteci cinayetinin yaşandığı Brezilya’nın ya

CPJ’den risk haritası
Paylaş

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) 2012’de basın özgürlüğünün en çok baskı altında olduğu on ülkeyle ilgili video hazırladı.
Risk Listesi’nde en çok gazetecinin öldürüldüğü Suriye, en çok gazetecinin hapsedildiği Türkiye, en çok gazeteci cinayetinin yaşandığı Brezilya’nın yanı sıra Vietnam, İran, Ekvador, Etiyopya, Somali , Pakistan ve Rusya var. CPJ ilk defa yayınladığı Risk Listesi’ni yaşanan ölüm, cezasızlık, sansür, basını özgürlüğünü engelleyici kanun ve sürgün edilen gazeteci oranlarına göre değerlendiriyor.

Listedeki ülkeleri CPJ Direktörü Robert Mahoney “2012’de basın özgürlüğünün en çok acı çektiği ülkeler” olarak tanımlıyor.
CPJ’nin aralıkta yayımladığı 2012 raporunda dünyada en çok gazetecinin hapsedildiği ülke olarak Türkiye ilk sırada yer alıyordu. Türkiye’nin hemen ardından İran ve Çin geliyor. Raporun ardından son KCK Basın Davasında yedi basın çalışanı tahliye edildi, DHKP-C operasyonuyla altı gazeteci tutuklandı. Çin’deyse raporunun yayınlanmasından sonra 16 gazeteci daha hapsedildi. (MEDYA SERVİSİ)


‘GERÇEK HİKAYENİN ÖNEMİ’

European Alternatives yarın Tütün Deposu’nda Avrupa’da sansür ve medya bağımsızlığını tartışacak. Panelin başlığı “Gerçek Hikayeleri Anlatmanın Zorlukları”. EA son yıllarda ifade özgürlüğü ve medya bağımsızlığı Avrupa genelinde artan saldırılara maruz kaldığı ifade ediyor. Etkinlik kapsamında aktivistler, gazeteciler ve kampanya yürütücüleri Avrupa’nın çeşitli yerlerinden deneyimlerini paylaşmak ve ortak bir amaç belirleyebilmek için bir araya gelecekler. Panel bugün 17.30-20.00 arası İstanbul, Tütün Deposu’nda gerçekleşecek. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TV’deki ağdaya rekor ceza

SONRAKİ HABER

TSK: Özel Kuvvetler Komutanlığı illegal değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa