20 Şubat 2013 06:51

Kentsel yıkıma karşı örgütleniyorlar

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Güvercintepe Mahallesi’nde yüzlerce kişinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.Halk daha önce 11 sokakta toplantılar düzenleyerek temsilcilerini seçmişti. Sokak temsilcilerinden Ezgi Belge’nin yürütücülüğünü üstlendiği toplantı, Ayazma&rsquo

Kentsel yıkıma karşı örgütleniyorlar
Paylaş

Halk daha önce 11 sokakta toplantılar düzenleyerek temsilcilerini seçmişti. Sokak temsilcilerinden Ezgi Belge’nin yürütücülüğünü üstlendiği toplantı, Ayazma’da ve diğer mahallelerde yaşanan kentsel dönüşümle ilgili sinevizyonla başladı. Belge, barınma haklarına sahip çıkmak için herkesi oluşturdukları halk meclisine katılmaya çağırdı.

Şehir Plancısı Özgür Temiz, kentsel dönüşümü, “Zengin daha zengin olsun diye yoksulun 30-40 yıllık emeğine el koyması” olarak tanımladı. “Çöplüğün üstüne bile süsleyip püsleyip ev yapanlar buraya neler yapmaz ki” diye soran Temiz, birlikte hareket edilmezse, yaşananların Ayazma halkının yaşadıklarından farksız olacağını ifade etti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ekoloji Komisyonu Üyesi Avukat Ziya Çelik,  konuşmasına başlamadan, daha önce kentsel dönüşümle karşı karşıya kalmış Başıbüyük Mahallesi’nden Adem isimli vatandaşa sözü bıraktı. O da kentsel dönüşüme karşı yapılan direnişte mahalle muhtarının halkın yanında olmasının ve kadınların olmasının altını çizerek, dernekleşmenin önemine vurgu yaptı. Çelik de, “Burada ki en temel soru şu; Biz burada yaşıyoruz sonumuz ne olacak? Söz konusu olan konutunuz, yaşamınızdır” dedi.

Toplantıya katılan Mahalle Muhtarı İbrahim Dinç de, şimdiye kadar kentsel dönüşümle ilgili üzerine düşeni yaptığını belirterek; “Bundan sonrasında oluşturduğunuz birlikte bana ne düşüyorsa yapmaya hazırım ve her koşulda yanınızdayım” dedi.

Toplantı sonunda, 85 kişilik bir meclis oluşturuldu ve dernek kurmak, imza toplamak gibi öneriler öne çıktı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

9 silikozis hastası ölümü bekliyor

SONRAKİ HABER

Üniversiteler barışı ve bilimi savunacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...