24 Şubat 2013 13:44

Mesut Med, ‘Hevî’ ile sesleniyor...

MESUT Med’in ilk müzik albümü “Hevî/Umut” ocak ayında Kom Müzik’ten çıktı. On iki yaşında müziğe başlayan Mesut Med, “Koma Avşin” ve “Koma Med” adında arka arkaya  iki grup kurdu. Bu iki grubunda dağılmasından sonra müzik hayatına demo albüm niteliği taşıyan söz ve müzi

Mesut Med, ‘Hevî’ ile sesleniyor...
Paylaş
Musa Ataç

Albümde kaç parçadan oluşuyor?

Dokuz eser bulunuyor.

Şarkıların sözleri size mi ait?

Albümdeki şarkılardan yedisinin müziği, beşinin sözleri bana ait. Anonim olan bir eserin de derleme ve düzenlemesi kendim yaptım.

Hangi tarzda bir albüm hazırladınız?

Albümün tarzını sınıflandıramayız. Ama illaki bir sınıflandırma yapacak olursak, benim çalışmalarım Kürtçe özgün müzik kategorisine girer. Ama tam özgünde diyemeyiz. Albümde otantik ve protest çalışmalarım da var. Özelikle seçtiğim bir konsept değil açıkçası ben duygularımla hislerimle düşünce biçimimle ve inancımla yaptım. Bu albümü salt bir kalıba sıkıştırmak istemiyorum.

Albümünüzdeki şarkıların bir hikayesi var mı?

Elbette ki albümdeki bütün şarkılarımın bir hikâyesi var. Benim için çok özel anlam taşıyor. Albümde acı, aşk, başkaldırı, isyan, hisler, duygular ve en önemlisi de yaşanmışlıkların hikayesi var.

Sizi en iyi ifade eden şarkınız hangisi?

Hevî.

Etkilendiğiniz sanatçılar kimler var mı?

Aslında etkilendiğim birçok isim var. Bunların başında Aram Tigran, Ahmet Kaya, Hozan Comerd, Mihemed Şexo ve Şakiro gelir. Bu ustaların müziğime yansıması düşünce biçimi olarak yansımıştır; fakat tarz olarak yansımamıştır diyebilirim.

İlk albümünüz nasıl karşılandı?

Albüm 26 Ocakta çıktı. Albüm yeni olmasına rağmen çok güzel ve olumlu tepkiler alıyorum. Bu da gerçekten ne kadar doğru bir iş yaptığım konusunda bana güç veriyor.


MESUT MED KİMDİR?

MESUT Med 1982’de Diyarbakır Silvan’ın Şemrex köyünde doğdu. Geçimini çiftçilikle sağlayan bir ailenin ortanca çocuğudur. 1994’te bölgenin “insansızlaştırılma” politikası yüzünden köyleri yakılarak zorunlu göçün mağduru olan Mesut Med ve ailesi Aydın’ın Nazilli ilçesine yerleşti. Ailesinin siyasi konumu yüzünden okula kayıt ettirilemedi ve çocuk yaşta çalışmak zorunda kaldı. Ailesine katkıda bulunmak için çocuk yaşta simit sattı, boyacılık yaptı. 1997’de İstanbul’a yerleşti. (Bolu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

5 aile hala mezar bekliyor

SONRAKİ HABER

Sarıkeçililer yürüsün devran dönsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa