25 Şubat 2013 09:32

BMC’ye 1 Mart'a kadar süre

Ödenmeyen ücretleri için beş gündür Çukurova Holding önünde seslerini duyurmaya çalışan Türk Metal Sendikası üyesi BMC işçilerinin eylemi devam ediyor. Bugün İstanbul Levent’te bulunan Holding binası önünde, yapılan kitlesel eylemde konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak 1

BMC’ye 1 Mart'a kadar süre
Paylaş

Katılımın yoğun olduğu eylemde “Ölmek var, dönmek yok”, “Direne direne kazanacağız”, “Yalancı patron istemiyoruz” sloganları atıldı. Tek isteklerinin emeklerinin karşılığını almak olduğunu vurgulayan BMC işçileri, talepleri karşılanana kadar geri adım atmayacaklarını söyledi. Halayların, ıslıkların renk kattığı eyleme, Türk Metal Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Çetin, TOLEYİS Genel Başkanı Cemail Bakındı, Türk-İş Yönetimi, Türk Metal Sendikası Dilovası, Kocaeli, Gebze, Pendik ve İstanbul Şubeleri, Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu iş yerlerinden işçilerin yanı sıra Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek ve Emek Partisi üyeleri de destek verdi.

Eylemde söz alan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Direnen bütün BMC işçilerine selam olsun. Bu ülkede aşı için ekmeği için direnen emekçilere selam olsun” diyerek başladı konuşmasına. BMC’nin bir yıldır mali kriz gerekçesiyle işçilerin ücretlerini ödemediğini söyleyen Kavlak, “Bunu yapan Türkiye’nin en büyük patronlarından biri. Yazıklar olsun size” diye tepki gösterdi.

‘GÖZLERİ KÖR, KULAKLARI SAĞIR’

Bir yıldır sabırla BMC patronunun verdiği sözleri tutmasını beklediklerini ifade eden Kavlak, “Uzlaşmaya çalışıyoruz olmuyor. Eylem yapıyoruz olmuyor. İş bırakıyoruz olmuyor. Onların gözleri kör. Kulakları sağır” dedi. BMC işçilerinin de kazanmak istediğini vurgulayan Kavlak, “Biz alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bizim alın terimizden başka sermayemiz yok. İşimizi, iş yerimizin geleceğini bilmek istiyoruz” diye konuştu. BMC işçilerinin iş yerlerine sahip çıktığını söyleyen Kavlak, “İş yerimize sahip çıkar, ihanet etmeyiz. Ama enayi yerine konmayı, sömürülmeyi de kabul etmiyoruz” diye devam etti.

‘İKİZ KULEYİ BAŞINA YIKARIZ’

BMC yetkililerinin ödemeler için 1 Mart tarihini verdiğini söyleyen Kavlak, “2 Marta kadar buradayız. Artık sabrımız kalmadı. Karaahmet sabrımızı zorlama. bu kuleleri başına yıkarız” diye uyardı. BMC patronunun işçilere ayırması gereken parayı başka yerlere harcadığını söyleyerek tepki gösteren Kavlak, “Bu patronun alışkanlığı olmuş. Başka iş yerlerinde de işçinin ücretlerini ve kıdem tazminatlarını vermiyormuş. Ama bizi başkalarıyla karıştırma. Burayı sana dar ederiz” dedi. Kavlak 1 Marta kadar ücretlerin ödenmemesi halinde İstanbul’da kalarak Çukurova Holding’e ait tüm iş yerlerinde eylem yapacaklarını duyurdu. İşçiler basın açıklaması sonrası ana yolu bir süre trafiğe kapattı. (İstanbul/EVRENSEL)    

ÖNCEKİ HABER

‘DHL’ye sendika girecek’

SONRAKİ HABER

‘Psikolojisi bozuk olan devlettir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...